İngiltere'de futbol heyecanı başlıyor

- İngiltere Premier Lig'de 2016-2017 sezonu yarın oynanacak maçlarla başlayacak - İngiltere Birinci Futbol Ligi tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 20 kezle Manchester United oldu - Premier Lig, futbolcuların piyasa değerleri bakımından dünya futbolunun en değerli ligi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de futbol heyecanı başlıyor


ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL - İngiltere Premier Lig'de 2016-2017 sezonu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Sezonunun ilk maçında geçen yılın şampiyonu Leicester City, yarın deplasmanda Hull City ile karşılaşacak. KC Stadı'ndaki maçın başlama vuruşu, TSİ 14.30'da yapılacak.

Futbol otoritelerini şaşırtarak 132 yıllık tarihinde ilk kez İngiltere ligi şampiyonluğuna ulaşan Leicester City, sezona, takımı şampiyon yapan İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetiminde giriyor. Transfer döneminin gözde oyuncularından Riyad Mahrez ve Jamie Vardy'yi kadrosunda tutmayı başaran Leicester City, Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante'yi ise 35,8 milyon avro karşılığında Chelsea'ye sattı.

Kadrosunu Ahmed Musa, Bartosz Kapustka, Nampalys Mendy ve kaleci Ron-Robert Zieler ile güçlendiren Leicester City'nin bu sezon göstereceği performans merakla bekleniyor.


- Manchester kulüpleri sezona iddialı giriyor

Geçen sezonu altmış altışar puanla, puan tablosunun 4 ve 5. sırasında tamamlayan Manchester City ve Manchester United, yeni teknik direktörleriyle temiz bir sayfa açmak istiyor.

Hollandalı teknik adam Louis van Gaal yönetiminde, taraftarına hayal kırıklığı yaşatan Manchester United, bu sezon takımın başına daha önce ligde Chelsea ile 3 şampiyonluk yaşayan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi.

Kadrosuna, Zlatan Ibrahimovic'i Paris Saint-Germain'den bonservis ücreti ödemeden dahil eden Manchester United, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan ve Eric Bailly transferlerine ise toplam 185 milyon avro harcadı. Özellikle 105 milyon avroluk bonservisiyle "futbol tarihinin en pahalı transferi" olan 23 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Pogba'nın performansı merak konusu.

Manchester City de en son 2013-2014 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasını, bu yıl da müzesine götürme hesapları yapıyor. Manchester City, Manuel Pellegrini'den boşalan teknik direktörlük koltuğu için İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile anlaştı.

Kadrosunu John Stones, Leroy Sane, Gabriel Jesus, İlkay Gündoğan ve Nolito gibi önemli isimleri katan Manchester City, transferlere toplam 194,8 milyon avro bonservis bedeli ödedi.


- Chelsea ve Liverpool yarışa dahil olmak peşinde

Geçen yıl sergiledikleri performansla taraftarlarını üzen Chelsea ve Liverpool ise bu sezon şampiyonluk yarışının içinde kalmayı planlıyor.

Geçen sezon topladığı 50 puanla ligi 10. sırada tamamlayan Chelsea, takımın başına İtalyan teknik direktör Antonio Conte'yi getirdi.

Orta sahasını, Marsilya'dan Michy Batshuayi ve hücum hattını, Leicester City'den N'Golo Kante ile takviye eden Chelsea, transferde toplam 74,8 milyon avro harcadı.

Alman teknik direktör Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool ise geçen sezonu 60 puanla 8. basamakta bitirdi. Kadrosuna Sadio Mane, Georginio Wijnaldum, Ragnar Klavan ve kaleci Loris Karius'u katan Liverpool, zirveyi hedefliyor.


- Arsenal 13 yıllık hasreti dindirmek istiyor

Deneyimli teknik direktör Arsene Wenger yönetiminde geçen sezon 71 puanla ligi 2. sırada tamamlayan Arsenal'ın taraftarı, artık şampiyonluk bekliyor.

Ligde en son 2003-04 sezonunda şampiyon olan Arsenal, 45 milyon avroya Borussia Mönchengladbach'tan aldığı orta saha oyuncusu Granit Xhaka haricinde transfer döneminde şu ana kadar sessiz göründü.

Genç futbolcular Takuma Asano ve Rob Holding'i de renklerine bağlayan Londra ekibinde teknik direktör Wenger'in, hücum hattına takviye istediği sık sık basına yansıyor.

Ayrıca geçen yıl başarılı bir sezon geçiren Tottenham, Southampton ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United da üst sıraları hedefliyor.


- İlk hafta programı

Premier Lig 'de ilk haftanın maç programı şöyle:

Yarın: Hull City-Leicester City, Burnley-Swansea City, Crystal Palace-West Bromwich, Everton-Tottenham, Middlesbrough-Stoke City, Southampton-Watford, Manchester City-Sunderland

14 Ağustos: Bournemouth-Manchester United, Arsenal-Liverpool

15 Ağustos: Chelsea-West Ham United


- Dünyanın en değerli ligi

Premier Lig, futbolcuların piyasa değerleri bakımından dünya futbolunun en değerli ligi olarak göze çarpıyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, İngiltere'de mücadele eden 20 takımın toplam piyasa değeri 4,85 milyar avro. Manchester City'nin 589,5 milyon avro değerle başı çektiği Premier Lig'de Chelsea 552 milyon avro ile ikinci sırada bulunuyor. Piyasa değerlerinde bu iki ekibi, 550,75 milyon avro ile Manchester United, 485 milyon avro değerle Arsenal ve 441,2 milyon avro ile Liverpool takip ediyor.


- En fazla şampiyonluk yaşayan Manchester United

Geçmişi 1888 yılına dayanan İngiltere Birinci Futbol Ligi tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 20 kezle Manchester United oldu.

Manchester United, İskoç teknik direktörü Sir Alex Ferguson yönetiminde ivme kazanarak 1990 ile 2013 arasında gösterdikleri üstün performansla şampiyonluk sayılarında Liverpool'u (18) geride bıraktı.

Arsenal'ın 13 şampiyonluğunun bulunduğu İngiltere'de Everton 9, Aston Villa 7, Sunderland 6, Chelsea 5, Manchester City, Newcastle United, Sheffield Wednesday dörder, Blackburn Rovers, Leeds United, Wolverhampton Wanderers ve Huddersfield Town ise üçer defa mutlu sona ulaştı.

Yorumlar