İngiltere-Türkiye özel maçına doğru

- İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Hodgson: -"Her zaman olduğu gibi bu maçın sonucuyla ilgili de endişeliyiz. Kazanmak istiyoruz" -"Türkiye, Avustralya ve Portekiz'i seçerek hayatı kendimize zorlaştırmış olduk. Çünkü bizi zorlu maçlar bekleyecek"

Google Haberlere Abone ol
İngiltere-Türkiye özel maçına doğru

MANCHESTER (AA) - İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson, Türkiye ile zorlu bir maça çıkacaklarını ve her zaman olduğu gibi bu mücadelenin sonucuyla ilgili de endişeli olduklarını söyledi.

Hodgson, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında yarın Türkiye ile yapacakları özel maç öncesinde milli takımın kamp yaptığı St. George's Park Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Planladıkları oyunu sahaya yansıtmak istediklerini belirten İngiliz teknik adam, "Her zaman olduğu gibi bu maçın sonucuyla ilgili de endişeliyiz. Kazanmak istiyoruz." dedi.

Hazırlık döneminde Türkiye, Avustralya ve Portekiz'i yenmeyi hedeflediklerini ifade eden 68 yaşındaki Hodgson, "Bu üç takımı seçerek hayatı kendimize zorlaştırmış olduk. Çünkü bizi zorlu maçlar bekleyecek. Amacımız ortaya koyacağımız en iyi futbolla kazanmak olacak." diye konuştu.

Antrenmanların planladıkları gibi geçtiğini dile getiren Hodgson, ortaya konan futbolun kalitesinden memnun olduğunu, bu tür turnuvaların futbolcuları fiziksel olarak zorladığına dikkati çekti.

Hodgson, Chelsea forması giyen Gary Cahill'in sağlık ekibinin gözetiminde çalıştığını ancak istedikleri düzeye geldiğini belirterek, 30 yaşındaki futbolcunun sahaya kaptan olarak çıkacağı bilgisini verdi.

Türkiye karşısında kaleyi Manchester City'nin file bekçisi Jo Hart'ın koruyacağını kaydeden deneyimli teknik adam, "Deneysel bir futbol oynamayı planlamıyoruz. Güçlü bir takımla iyi bir oyun ortaya koymak istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi ve Federasyon Kupası finalleri nedeniyle takımda yer alamayacak oyuncular olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısına katılan Cahill de yoğun bir antrenman dönemini geride bıraktıklarını ve iyi futbolculardan oluşan güçlü bir milli takımda yer aldığı için heyecanlı olduğunu söyledi.

Genç ve deneyimli futbolcuların karışımının takıma güç verdiğini belirten Cahill, Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City'deki futbolcuların korkusuz oyunun ve cesaretin önemini gösterdiğini ifade etti.

Yorumlar