İngiliz futbolundaki cinsel istismar skandalı

- İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Clarke: "1990'lardaki futbol camiasına, ayakta uyuduğu ve problemin bir parçası olduğu için kızgınım"

Google Haberlere Abone ol
İngiliz futbolundaki cinsel istismar skandalı


LONDRA (AA) - İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke, son dönemde tartışmalara neden olan futboldaki cinsel istismar iddialarının, ülke futbol tarihindeki en büyük krizlerden biri olduğunu söyledi.

İngiliz basınına konuşan Clarke, ülkede küçük yaştaki futbolculara yönelik cinsel istismar iddialarının uzun yıllardır göz ardı edildiğini belirterek, "1990'lardaki futbol camiasına, ayakta uyuduğu ve problemin bir parçası olduğu için kızgınım. Federasyonun bu konudaki soruşturması daha geniş kapsamlı olmalı, geçmişte yaşanan olayların köküne kadar inilmeli." ifadelerini kullandı.

Clarke, krizin boyutu ve federasyonun refleksiyle ilgili bir soru üzerine ise "Hatırlayabildiğim kadarıyla en büyük krizlerden biri. Çok hızlı tepki verdiğimizi düşünüyorum." cevabını verdi.

İngiliz polisi de kısa süre önce gündeme gelen ve yeni itiraflarla daha da büyüyen futbolculara yönelik cinsel istismar iddiaları hakkında soruşturma açmıştı.

Bury ve Sheffield United'ın eski futbolcusu, 43 yaşındaki Andy Woodward'ın, futbola başladığı dönemde teknik direktör Barry Bennell'ın cinsel istismarlarına maruz kaldığını açıklamasıyla başlayan İngiliz futbolundaki pedofili ve cinsel istismar tartışmaları, 20'den fazla futbolcudan gelen yeni itiraflarla büyümüştü.

2001 yılından itibaren çocukları korumak için yeni kurallar getiren İngiltere Futbol Federasyonu, takımlarda genç oyuncularla iletişim halinde olacak sosyal yardım görevlilerinin bulunmasını zorunlu kılmıştı.

Yorumlar