İngiliz futbolu geleceğini planlıyor

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), takımların kadrosunda bulundurduğu altyapı ve Avrupa dışı ülke vatandaşı oyuncuları ilgilendiren kurallarda değişiklik yapılması için çalışmalara başladı.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz futbolu geleceğini planlıyor
İngiltere Futbol Federasyonu (FA), takımların kadrosunda bulundurduğu altyapı ve Avrupa dışı yurt yurttaşı oyuncuları ilgilendiren kurallarda değişiklik yapılması için çalışmalara başladı.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, federasyonun internet sitesinde yer piyasa izahatsında, İngiliz futbolunun geleceğini korumak için gerekenin yapılacağını belirterek, genç oyunculara daha çok talih verilen bir konsept oluşturmak istediklerini anlatım etti.

Dyke, geçen sene UEFA Şampiyonlar Ligi’nde savaş eden İngiliz oyuncu sayısının 23 olduğunu hatırlatarak, organizasyonda İspanyolların 78, Almanların 55, Brezilyalıların ise 51 futbolcuyla temsil edildiğini kaydetti. İngilizler açısından bu sayının her geçen gün azaldığını anlatım eden Dyke, dünyanın önde gelen ulusal takımlarıyla savaş etmeyi sürdürmek için değişime gitmek mecburiyetinde olduklarını sözlerine ekledi.

Öngörülen değişiklikler

Federasyon vasıtası ile hazırlanmakta olan raporda, İngiltere’de forma giyen Avrupa dışı yurt yurttaşı oyuncuların alması gereken emek izninin şartlarının daha sert duruma getirilmesi öngörülüyor. Değişiklikler arasında, 18 yaşından evvela futbolcularla deneyimli sözleşme imzalayamayan kulüplerin, 15 yaşından itibaren kontrat yapabilmesi yer alıyor.

Takımların 25 benlik kadrosunda yer eda etmek mecburiyetinde olduğu, İngiltere’de yetişmiş oyuncu sayısının 8’den 12’ye çıkarılması düşünülüyor. Bu oyunculardan 2’sinin kadrosunda olduğu kulüp vasıtası ile yetiştirilmesi ve en az 3 yılını bu takımda geçirmesi şartı aranıyor. Öngörülen değişikliklerin, istişare sürecinin peşinden istikbal seneden başlamak üzere 4 sene içerisinde aşamalı şekilde yaşama geçirilmesi ve 2019-2020 sezonundan itibaren tam olarak uygulanması hedefleniyor.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar