INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası yarın başlayacak

- Özel sporcular, Ankara'da düzenlenecek şampiyonada madalya mücadelesi verecek

Google Haberlere Abone ol
INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası yarın başlayacak

ANKARA (AA) - Özel sporcuların yarışacağı Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası yarın Ankara'da başlayacak.

Naili Moran Atletizm Pisti'nde iki gün sürecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan, Ukrayna, Hollanda, Fransa, İngiltere, Polonya, İsveç ve Norveç'ten 68 sporcu katılacak.

Sporcular şampiyonada, 100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 5000, 10000 metre, 4x100 bayrak, 4x400 bayrak, heptatlon, gülle atma, uzun atlama, çekiç atma, disk atma, cirit atma ve 3 adım atlama kategorilerinde madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel sporcular için iyi bir organizasyon olacağını söyledi.

Aydın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki baraj derecelerini deneyimleyeceklerine inandığını belirterek, "Ankara’da yapılacak şampiyonaya son üç yıldır milli takım kamplarında seçmelerle genç bir takım oluşturarak çok iyi hazırlandık. Sporcularımız şampiyonluk için yarışmalarının yanında olimpiyat derecelerini deneyerek kendilerini görme imkanı bulacaklar." diye konuştu.

Aydın, şampiyonada dokuzu kadın 18 milli sporcunun Türkiye’yi temsil edeceğini kaydetti.

Şampiyonada mücadele edecek Türk sporcular şöyle:

Erkekler: Yunus Vesek, Muhammet Selim Ünal, Ufuk Babacan, Alperen Mehmet Çelik, Muhammet Amaç, Onur Kapuzlu, Emrah Öztürk, Burhancan Demir ve Ceyhun Eyüpoğlu

Kadınlar: Sevim Demircan, Esra Bayrak, Yasemin Keskinsoy, Melisa Ulaş, Nevriye Güngör, Muhsine Gezer, Ege Deniz, Mihriban Kaya ve Ayşegül Tahtakale

Yorumlar