İlkay, Manchester City'de forma giymek için sabırsızlanıyor

- Manchester City ile 4 yıllık sözleşme imzalayan İlkay Gündoğan: - "Hayatımda yeni bir sayfa açıldı. Çok mutluyum, forma giymeyi sabırsızlıkla bekliyorum" - "Taraftarlara Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum"

Google Haberlere Abone ol
İlkay, Manchester City'de forma giymek için sabırsızlanıyor

LONDRA (AA) - Manchester City'nin renklerine bağladığı Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, hayatında yeni bir sayfa açıldığını ve İngiliz ekibinde forma giymek için sabırsızlandığını söyledi.

Manchester City ile 4 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra ilk röportajını kulüp televizyonuna veren 25 yaşındaki futbolcu, "Olağanüstü bir duygu. Hayatımda yeni bir sayfa açıldı. Çok mutluyum, forma giymeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Pep Guardiola ve kulüp yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Aramızda yoğun bir iletişim oldu, ilk andan itibaren benim için doğru olduğunu düşündüm." dedi.

İngiltere Premier Lig ve Manchester City'de kendisini zorlu bir sezonun beklediğini belirten Türk asıllı Alman futbolcu, "Almanya'dan sonra İngiltere'de bazı şeyler yeni olacak. Daha önce hiç oynamadım, beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Yeni şeylere açığım, yeni bir deneyim istiyorum." diye konuştu.

Sahadaki ideal pozisyonunun fazla ofansif ve defansif olmayan orta saha olduğunu kaydeden İlkay, takım arkadaşlarına asist yapmayı sevdiğini dile getirdi.


- "Herkes Guardiola ile çalışmak ister"


Teknik direktör Pep Guardiola ve takım arkadaşlarını değerlendiren İlkay, "Manchester City olağanüstü bir takım ve çok iyi futbolcular var. Onlardan da yeni şeyler öğreneceğimi düşünüyorum. Guardiola tüm zamanların en iyi teknik direktörlerinden biri. Barcelona ve Bayern Münih'te çok sayıda kupa kazandı. Futbolu seven, futbol oynayan herkes onunla çalışmak ister. Onunla çalışacağım için mutluyum. Gelmeden önce birkaç kez görüştüm." ifadelerini kullandı.

İlkay Gündoğan, yeni takımında kimlerle oynamak için sabırsızlandığı yönündeki soruya, "Zor bir soru. Agüero muhteşem bir futbolcu. Geçen sezon takip ettim, çok gol attı ve iyi bir iş çıkardı. Kevin De Bruyne'ü de Bundesliga'dan biliyorum." yanıtını verdi.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlatan İlkay, "Manchester City geçen yıl yarı finale çıkarak kupaya yaklaştı. Belki gelecek sezon biz kupayı kazanabiliriz. Taraftarlara Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum." diye konuştu.

İlk sezonunda olabildiğince fazla forma giymek istediğini aktaran İlkay, sakatlığını en kısa sürede atlatarak takıma adapte olmak ve neler yapabileceğini göstermek istediğini dile getirdi.

Geçen sezon ligde 25 maçta forma giyen ve 1 gol, 3 asistle oynayan İlkay, dizindeki sakatlığı nedeniyle Fransa'da 10 Haziran'da başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edemeyecek.

Borussia Dortmund'a 2011 yılında transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, takımının 2013 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline yükselmesinde önemli rol oynamıştı.

Yorumlar