İlkay, Dünya Kupası’nda yok

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Brezilya’da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası için 30 kişilik aday kadrosunu açıkladı.Finallerde Portekiz, Gana ve Amerika Birleşik Devletleri’yle aynı grupta yer alacak olan Almanya’da kadroya, sezonu...

Google Haberlere Abone ol
İlkay, Dünya Kupası’nda yok

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Brezilya’da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası için 30 kişilik aday kadrosunu açıkladı.

Finallerde Portekiz, Gana ve Amerika Birleşik Devletleri’yle aynı grupta yer alacak olan Almanya’da kadroya, sezonu sakat geçiren İlkay Gündoğan ve sezonun küçük bir kısmında forma giyebilen Mario Gomez yer almadı. Arsenal’in yıldız oyuncusu Mesut Özil ise 30 kişilik aday kadroda yer alarak büyük organizasyonda yer alma fırsatını yakaladı.

Öte yandan Barcelona’nın transfer listesinde yer alan Marc-Andre ter Stegen de Löw tarafından tercih edilmedi. Löw, ayrıca sürpriz olarak daha önce banko kadroya aldığı kaleci Rene Adler, golcü Mario Gomez’i ve Max Kruise’yi listeye dahil etmedi. Alman çalıştırıcı onların yerine, bu sezon dikkat çeken bir futbol ortaya koyan genç isimleri kadroya çağırdı. Löw, Kevin Volland, Erik Durm, Leon Goretzka ve Max Meyer gibi 4 genç yeteneğe ilk kez forma giyme şansı vererek takımın yaş ortalamasını da küçülttü.

Panzerler, 24,8′lik yaş ortalamasına sahip olsa da tecrübesiz bir ekip değiller. Kadrodaki oyuncuların çoğu Dünya Kupası öncesi yaklaşık 34 kez milli forma altında mücadele etti. Hatta 19 futbolcusu ya Dünya Kupası, ya da Avrupa Şampiyonası gibi büyük turnuvalarda tecrübe sahibi. Löw’ün listesinde yer alan bir çok oyuncusu Haziran ayında 5. büyük turnuvasını oynayacak.

Polonya ile salı günü oynanacak hazırlık maçının ardından Löw kadroyu 25 ya da 26′ya, South Tyrol’daki 10 günlük kampın ardından kadro 23 kişiye düşürülecek. CİHAN

Yorumlar