İlhan Cavcav: Kulüpler Birliği olarak Lig TV'yi alabiliriz

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Lig TV’nin satılmasını durumda 18 takım Kulüpler Birliği olarak Lig TV’yi alabileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İlhan Cavcav: Kulüpler Birliği olarak Lig TV'yi alabiliriz

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Lig TV’nin satılmasını durumda 18 takım Kulüpler Birliği olarak Lig TV’yi alabileceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Spor Kulüpleri Kanunu ve gündemdeki konuları görüşmek üzere Ankara’da bir araya geldi.

Başkan İlhan Cavcav toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, S por Kulüpleri Kanunu ile ilgili Spor Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı statü üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "Seçtiğimiz avukat ve hukukçu arkadaşlarımızın hazırladığı taslak üzerinde madde madde görüşüyoruz. Henüz bir netice çıkamadı. Bunun yanında kulüplerimiz ilgilendiren önemli düşüncelerimiz var. Bunları kanun metni bittikten sonra görüşeceğiz. En önemlilerinden birisi, bir iki seyircini küfür etmesi nedeniyle ceza verilmesi ve para cezalarının yüksek olmasıdır. Bazen kazandığımız hasılat gelen cezadan daha za oluyor. Bununla ilgili düşüncelerimizi paylaşacağız. Ayrıca bir diğer görüşeceğimiz konu da yabancı oyuncu statüsüdür." şeklinde konuştu.

"E-BİLET UYFULAMASI GELECEK SEZON BAŞLASIN"

E-bilet uygulamasının gelecek sezona ertelenmesinin gündeme geldiğini ifade eden Cavcav, "Bu konu görüşüldü ve üç kulüp bu konuyu imzalamamıştı ben bu kulüplerimizle görüşüp yetkilerini aldık. Bu e-bilet uygulaması her ne kadar 14 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek olsa da biz federasyona bunun hiç değilse yeni sezonda uygulanmasını daha doğru olacağını düşündüğümüzü söyledik. Biz bunu imzaladık ve federasyona yetki verdik. Bu dileğimiz olur veya olmaz." dedi.

"LİG TV'Yİ BİZ ALABİLİRİZ"

Lig TV’nin TFF tarafından satın alınması konusunda yöneltile soruyu cevaplaya duayen başkan, şu ifadeleri kullandı, "Böyle bir konu bize intikal etmedi. Böyle bir durum olacaksa. Federasyon değil bana göre 18 kulüp var Lig Tv satılacaksa biz 18 kulüp olarak alırız ona göre kendimiz hallederiz. Merak etmeyin. Kulüpler Birliği olarak alırız. Tabi ki federasyon uygun görürse. Aksi halde federasyondan böyle girişim olursa iyi bir kara olur. İnşallah tahakkuk eder. Bu konu ciddi mi? Lig TV devretmeyi düşünüyor mu?."
CİHAN

Yorumlar