İlhan Cavcav: Beşiktaş gitsin başka ligde oynasın

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, gelecek yıl uygulanacak yabancı oyuncu konusunda kendilerinden farklı düşünen Beşiktaş Kulübü'ne tepki göstererek, "O zaman gitsin başka ligde oynasın." dedi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
İlhan Cavcav: Beşiktaş gitsin başka ligde oynasın

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, gelecek yıl uygulanacak yabancı oyuncu konusunda kendilerinden farklı düşünen Beşiktaş Kulübü'ne tepki göstererek, "O zaman gitsin başka ligde oynasın." dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Türkiye Futbol Federasyonu'nda gerçekleştirilen toplantının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Cavcav, "Bugün iki konuyu görüştük. Yabancı oyuncu sayısı ve e bilet uygulamasını görüştük. E-bilet konusunda bazı sıkıntılar vardı. Onlarla bu durumu konuştuk. Çok olumlu bir görüşme oldu." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ, GİTSİN BAŞKA LİGDE OYNASIN

Öte yandan gelecek yıl uygulanacak yabancı oyuncu statüsünün değişip değişmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulunan İlhan Cavcav, şunları kaydetti:

"Bizler yabancı oyuncu konusunda TFF ile yapılan şifai görüşmede 6+2 olmasını konuştuk. 16-17 kulüp böyle uygulanmasını talep etti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de 'kulüplerden bu hususta yönetim kurulu kararı almak suretiyle bize iletin' dedi. 15 kulüp buna mutabık kaldık. Yönetim kurulu kararlarını alıp gönderecekler."

Beşiktaş Kulubü'nün 5+0+3 konusundaki ısrarı üzerine de duayen başkan, "Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüştüğümüzde bana problem yok dedi. Ancak onların bu ısrar etmesine saygı duyuyoruz. Yine Fenerbahçe Kulübü ve Akhisar Belediyespor Kulübü'de imza vermeyeceklerini ama tahkim kuruluna itiraz etmeyeceklerini ifade ettiler." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulubü'nün "Biz 5+0+3'e göre transfer planması yaptık" açıklamalarının hatırlatılması üzerine Cavcav, şunları ifade etti:

"Beşiktaş hiç yabancı oyuncusuz da program yapabilir, bu 17 kulübü bağlamaz. O zaman Türkiye liglerinden çekilecek, başka bir ligde oynayacak. Artık 5 yabancıyla mı oynar, 3 yabancıyla mı onun bileceği iş. Ankara'da 6+2'de herkes mutabık olmasına rağmen Deniz Atalay 'Başkanım benim cenazem var ama biz 5+0+3 olarak düşünüyoruz.' dedi. Fikret Orman'a telefon açtım, 'Ya abi sen ne dersen onu yaparız, sen ona bakma.' dedi. 4 gün Fikret Orman beyden imza alamadık. Dolayısıyla Beşiktaş'ın görüşlerine saygım var. Bir kulübün hayır demesi bence problem olmamalı."

İlhan Cavcav, Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı görevinden ayrılması konusunda bir taleplerinin bulunmadığını kaydetti.

İNŞALLAH AZİZ YILDIRIM HAPSE GİRMEZ

Öte yandan Cavcav, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Kulubü'nü de tebrik etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Yargıtay tarafından onanan kararı içinse İlhan Cavcav, "İnşallah Aziz Yıldırım hapse girmez. Türk futboluna hizmet etmiş bir adamdır. Bunlar benim kendi düşüncelerimdir. Allah kurtasın hapis yatmaz. Devlet buna bir çare bulur. Kulüpler Birliği Başkanı olarak değil de kendi fikirlerimdir. Ancak benim bu kararıma hiçbir başkan da karşı gelmez." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar