İkizler, Dersimspor'un şampiyonluğu için ter dökecek

- Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Dersimspor'un, bu yıl renklerine bağladığı tek yumurta ikizleri Volkan ve Haydar Çekirdek kardeşler, Trabzonspor'un efsane futbolcuları Arçil ve Şota Arveladze gibi yeşil sahalarda birlikte top koşturuyor - Volkan: "Biz beraber oynamayı çok severiz, birbirimizi de çok iyi tanırız" - Dersimspor Teknik Direktörü Palancı: "Daha önce Sivas 4 Eylül'de oynadılar. İkisi de çok kaliteli futbolcu ve bu takıma çok şey katacak. Temennim o yönde"

Google Haberlere Abone ol
İkizler, Dersimspor'un şampiyonluğu için ter dökecek


TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Dersimspor'un bu yıl renklerine bağladığı Almanya doğumlu tek yumurta ikizleri Volkan ve Haydar Çekirdek kardeşler, takımlarının şampiyonluğu için yeşil sahada omuz omuza mücadele edecek.

Almanya'nın Hamburg kentinde 6 Şubat 1992'de dünyaya gelen ve küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan ikizler, Bundesliga ekiplerinden Hamburg'un altyapısında birlikte top koşturdu.

Türkiye'de de birçok takımda profesyonel olarak top oynayan ve futbol kariyerleri boyunca neredeyse hiç ayrılmayan ikiz kardeşlerle anlaşmaya varan Dersimspor yönetimi, yeni sezonda renklerine bağladığı ikizlerle şampiyonluğu hedefliyor.

Volkan ve Haydar Çekirdek, Türk futbolunun tanınmış oyuncularından Trabzonspor'un efsane ikizleri Arçil ve Şota Arveladze gibi Türk futboluna katkı sağlamayı amaçlıyor.

İkizlerden Volkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşiyle küçük yaşlarda futbol oynamaya başladığını söyledi.

Türkiye'de birçok takımda profesyonel olarak futbol oynadığını ifade eden Volkan, "Birbirimize çok benzediğimiz için takım arkadaşlarımız bazen bizi karıştırıyordu. Artık önceki gibi çok benzemiyoruz ama yine de tarzımız aynı olduğu için bazen karıştırıyorlar. Biz beraber oynamayı çok severiz, birbirimizi de çok iyi tanırız. Dersim gibi bir şehre hizmet etmek de bizim için güzel bir duygu." diye konuştu.


- Haydar: "Sahada kardeşimle oynamak çok güzel bir duygu"


İkizlerden Haydar ise kardeşiyle yaklaşık 20 yıldır top oynadıklarını anlattı.

20 yıllık birlikteliklerinin yine bozulmadığını ve aynı takımda mücadele etme şansı yakaladıklarını dile getiren Çekirdek, "Sahada yan yana oynadığımız zaman ben Volkan'ın ne yapacağını biliyorum, o da benim ne yapacağımı biliyor. Daha avantajlı oluyoruz." şeklinde konuştu.


- Teknik direktör Palancı: "İkisi de çok kaliteli futbolcu"


Dersimspor Teknik Direktörü Hayati Palancı da Çekirdek kardeşlerin Almanya'da yetişmelerine rağmen Türkiye'ye yabancı olmadıklarını ve birçok takımda birlikte top oynadıklarını belirtti.

İkizlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını belirten Palancı, şunları söyledi:

"Volkan aramıza sonradan katıldı. İkizlerden Haydar'ı almıştık, kampta bizimleydi. Haydar, orta alan sağ kenar oyuncusu, Volkan da sol kenar bek oyuncusu. Daha önce bu liglerde oynamış deneyimli oyuncular. Daha önce Sivas 4 Eylül'de oynadılar. Bu ligin de Türkiye'nin de yabancısı değiller. Almanya'da yetişmişler ama bu ligin yabancısı değiller. İkisi de çok kaliteli futbolcu ve bu takıma çok şey katacaklar. Temennim o yönde. İkizlerimiz dışında 25 futbolcumuz var. Her mevkide alternatif olabilecek elemanlarımız var. Çalışmalarımız iyi gidiyor. İki dönem kamp geçirdik. Biri Kartepe'de diğeri Bolu'da. Şimdi, Dersim'de çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yorumlar