"İkinci yarı bambaşka bir Akhisar Belediyespor izleteceğiz"

- Akhisar Belediyesporlu futbolcu Özer Hurmacı, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasıyla Türkiye'deki 300. müsabakasını geride bıraktı - Özer Hurmacı: "Sakatlıklara rağmen 300 resmi maça ulaştıysam çok iyi bir şey. Daha fazla sayıya ulaşabilir miydim, evet ulaşabilirdim" - "Ümit Milli Takım'daki performansıma A Mili Takım'da da devam edebilirdim ama o sakatlıkların verdiği dezavantaj nedeniyle milli takımda fazla boy gösteremedim, aslında içimi en fazla yıpratan şeylerden biri odur" - "Ligde 11. hafta itibarıyla puan olarak hedeflerin altında kaldık"

Google Haberlere Abone ol
"İkinci yarı bambaşka bir Akhisar Belediyespor izleteceğiz"


MANİSA (AA) - ALİ KORKMAZ - Akhisar Belediyespor'un tecrübeli futbolcusu Özer Hurmacı, 11. haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de puan olarak hedeflerin altında kaldıklarını, taraftarlara ligin ikinci yarısında bambaşka bir takım izleteceklerini söyledi.

Futbola Almanya'da başladıktan sonra 2004-2005 sezonunda Ankaraspor'a (Osmanlıspor) transfer olan Özer Hurmacı, o dönemki adıyla PAF Ligi'nde takımı adına mücadele etti. Bir sonraki sezon 3. Lig'de Keçiörengücü'nde kiralık oynayan orta saha oyuncusu, Ankaraspor'un ardından sırasıyla Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Trabzonspor'da forma giydi. Özer, son olarak Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

Şu ana dek Süper Lig'de 230, 3. Lig'de 27 ve Türkiye Kupası'nda 43 maça çıkan 30 yaşındaki oyuncu, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasıyla Türkiye'deki 300. resmi maçını geride bıraktı. Bu müsabakalarda 34 gol atan Özer Hurmacı'nın, 48 de asisti bulunuyor.

Avrupa kupalarında da 14 maça çıkan tecrübeli futbolcu, 2 kez A Milli Takım'da, 18 defa Ümit Milli Takım'da, 2 kez de 20 Yaş Altı Milli Takımı'nda forma giydi.


- "Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim"


Özer Hurmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında Trabzonspor'daki durumu netleşmediği için 24 Ağustos'a kadar beklediğini, daha sonra tek taraflı fesih hakkını kullandığını kaydetti. Kendisine Akhisar Belediyespor'un kapısını açtığını belirten Özer, "İnşallah takıma katkı sağlayacağım ve bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim." dedi.

Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'de 4 sezondur iyi puanlar alıp, ligi iyi sırada bitirdiğini belirten Özer Hurmacı, şöyle konuştu:

"Tolunay hoca gelene kadar kontra atak oynayan yapıda bir takım vardı. Tolunay hocanın bir karakter oyunu var. Rakiplere ters gelen, oynayan, rakip sahada pozitif ve coşkulu bir ekip oluşturmak istiyor. Bu tarz oyunu, büyük takımlar oynuyor. Bu oyunu geliştirirsek farklı yerlere gelebiliriz. Ligde 11. hafta itibarıyla puan olarak hedeflerin altında kaldık. Ancak takımın oyun karakteri tamamen değiştiğinde hem iyi futbol hem de puanlar hanemize yazılacak ve öncekinden daha zevkli bir Akhisar Belediyespor izleteceğiz."


- "İkinci yarı bambaşka Akhisar Belediyespor"


Lige verilecek araya kadar güç olarak denk ekiplerle karşılaşacaklarını kaydeden Özer Hurmacı, "Her maça final havasında bakıp, ikinci yarıdan sonra herkesle başa baş oynayan bir Akhisar Belediyespor olacak. Hazır hale geliyoruz. Hocamız çok iyi çalıştırıyor, herkesin performansını üste çıkarıyor. İkinci yarı bambaşka bir Akhisar Belediyespor izleteceğiz." ifadelerini kullandı.


- 300. maç


Özer Hurmacı, kariyerinde Türkiye'deki 300. maçını geride bıraktığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte 5 kez sol ayak tarak kemiğim kırıldı, bir kez sağ omzumdaki kapsüller yırtıldı. Toplam 6 ciddi sakatlık geçirdim, bu sakatlıklardan sonra sahalara dönüşüm 3-3,5 ay sürdü. Yani kaçırdığım yaklaşık 20 ay, 2 sene var. Bunlar bölüm bölüm olduğu için de sakatlık sürecinden sonra tekrar katkı vermeye başlamak zaman aldı. Sakatlıklara rağmen 300 resmi maça ulaştıysam çok iyi bir şey. Daha fazla sayıya ulaşabilir miydim, evet ulaşabilirdim. Ümit Milli Takım'daki performansıma A Mili Takım'da devam edebilirdim ama o sakatlıkların verdiği dezavantaj nedeniyle milli takımda fazla boy gösteremedim, aslında içimi en fazla yıpratan şeylerden biri odur. Bundan sonra kaç maç daha ekleyebiliriz onun planlamasını yapacağım."


- "Şampiyonluk yaşamış takıma transfer olmak istiyorum"


Ankaraspor'da 5, Fenerbahçe'de ise çok mutlu 3 sene geçirdiğini kaydeden Özer Hurmacı, 1,5 sene kaldığı Kasımpaşa ve 2,5 yıl mücadele ettiği Trabzonspor'da ise yarımşar sezonda sorunlar yaşadığını ifade etti.

Özer, her kulübe isteyerek gittiğini aktaran, "Hiçbir zaman 'Keşke' demedim. Şampiyonluk yaşamış 5 takımdan 2'sinde forma giydim. Bir sonraki hedefim de Akhisar Belediyespor'da kendimi bulduktan sonra tekrardan şampiyonluk yaşamış takıma transfer olmak." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar