ICF'nin 36. Olağan Kongresi

Kongrede, Jose Perurena yeniden başkanlığa seçildi

Google Haberlere Abone ol
ICF'nin 36. Olağan Kongresi

Uluslararası Kano Federasyonu'nun (ICF) 36. Olağan Kongresi, Azerbaycan'da yapıldı.

Başkent Bakü'de organize edilen kongreye, 5 Kasım'da Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığına seçilen Alper Cavit Kabakçı da katıldı.

3 gün devam eden ve 89 üye ülke federasyonu başkanlarının katıldığı kongrede, yeni dönem için İspanyol Jose Perurena tekrar başkanlığa seçilirken, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında yer alacak disiplinler de belirlendi.

Kongre ile ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, kendisi adına kongrenin verimli geçtiğini belirterek, dünya kanosuna yön veren tüm aktör ülkeler ve ICF'in yöneticileri ile tek tek tanışma fırsatı bulduğunu vurguladı.

Özellikle kanoda lider konumda bulunan Avrupa ülkelerinin yöneticileri ile verimli sohbetler yaptıklarını kaydeden Kabakçı, "Bu çerçevede birçok ülke ile yakın gelecekte ikili ve çok taraflı projeler üretmek ve ortak kamplar yapmak hususunda ön anlaşma sağladık." ifadesini kullandı.

Kabakçı, kongre esnasında Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ve Azerbaycan Kano Federasyonu Başkanı Elçin Zeynalov'un kendilerine gösterdiği yakın ilgiden memnuniyet duyduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Azerbaycan'da kendimizi evimizde gibi hissettik. Sayın Bakan Rahimov'un bize özel bir ilgi göstermesi ve zaman ayırması bizi ziyadesiyle memnun etti. Kendilerinin Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve tüm Türk halkına selamlarını getirdik. Türk kanosu, uluslararası ilişkilerde aktif bir tutum benimseyecek ve kanoda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmek için de etkili çalışmalar yapacağız."

Yorumlar