Ibrahimovic'ten Hollande'a vergi göndermesi

- İsveçli futbolcu Ibrahimovic: "Bu ülkeye (Fransa'ya) vergi konusunda Hollande'ın etmediği kadar yardım ediyorum."

Google Haberlere Abone ol
Ibrahimovic'ten Hollande'a vergi göndermesi

PARİS (AA) - Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) ekibiyle sözleşmesi sona eren İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a vergi konusunda gönderme yaptı.

Fransız Le Monde gazetesine röportaj veren 34 yaşındaki futbolcu, özel hayatından Fransa politikasına kadar birçok soruyu yanıtladı.

Hayatında maddiyatın önemine ilişkin soruyu cevaplayan Ibrahimovic, "Para hayatta her şeyi kolaylaştırır ancak kimseye salt mutluluk vermez." ifadesini kullandı.

Ibrahimovic, çok para kazandığı yönündeki değerlendirmeye "Ne kadar vergi ödediğimi biliyor musun? Bu ülkeye vergi konusunda Hollande'ın etmediği kadar yardım ediyorum." şeklinde ifadelerle karşılık verdi.

Aynı dönemde Fransa'da göreve başlamalarına rağmen Hollande'dan daha popüler olduğuna ilişkin ifadeler üzerine İsveçli futbolcu, "Aslında popüler olun ya da olmayın. Önemli olan kendiniz olabilmektir. Hollande hakkında konuşmam doğru olmaz çünkü şahsen tanımıyorum. Ama istersem onun popülaritesini de arttırabilirim. Ülkeyi iyi mi kötü mü yönetiyor bir fikrim yok. Siyaset benim alanım değil. Üstelik sizin ülkeniz, siz karar verin ne olduğuna." şeklinde görüş belirtti.

Avrupa'nın, sığınmacılara yardım etmesi gerektiğine işaret eden Ibrahimovic, Yugoslavya'daki savaş dönemini iyi hatırladığını ve aynı süreçte ailesinin önemli bir kısmının İsveç'e göçmesini unutamadığını vurguladı.

Ibrahimovic, PSG'de forma giymesinin ardından kulübün son 4 yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini, buna rağmen zirveye çıkması için hala yapılması gereken çok şey olduğunu da savundu.

Yıldız oyuncu, İsveç ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) yer almasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Benim için Fransa EURO 2016'da İsveç forması giymek hem çok özel hem de çok farklı bir duygu. 4 yıldır Fransa'da top koşturdum ve yine kendi ülkemin formasını Fransa'da giyme şansına sahip olacağım. Sonuçta, 2 farklı taraftar grubum olacak. İsveçliler ve bizi destekleyen Fransızlar."

Ibrahimovic, hayata veda eden efsanevi boksör Muhammed Ali'nin, yaşamındaki en önemli rol modellerden birisi olduğunu kaydetti.

Yorumlar