Ibrahimovic'in rekorlarla dolu kariyeri

- İsveçli yıldız Ibrahimovic, 6 takımla Şampiyonlar Ligi'nde gol atan ve 4 ligde 13 kez şampiyonluk yaşayan tek futbolcu unvanına sahip - Milli formayla çıktığı 116 maçta 62 gol atan Ibrahimovic, İsveç Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu konumunda

Google Haberlere Abone ol
Ibrahimovic'in rekorlarla dolu kariyeri


İSTANBUL (AA) - İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'a transfer olan İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic, başarılarla dolu kariyeriyle dikkati çekiyor.

Babası Boşnak, annesi Hırvat olan Ibrahimovic, futbol kariyerine 1990'lı yılların sonlarına doğru İsveç'in Malmö takımında başladı.

Futboluyla göz dolduran Ibrahimovic, sırasıyla top koşturduğu Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan ve Paris Saint-Germain'de (PSG) adını en iyiler arasına yazdırdı.


- Kariyeri başarılarla dolu


Yıldız futbolcu Ibrahimovic, kariyeri boyunca çıktığı 677 karşılaşmada 392 kez fileleri havalandırdı.

Altı takımla (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG) Şampiyonlar Ligi maçlarında gol atan tek futbolcu unvanına sahip 34 yaşındaki Ibrahimovic, 4 ligde (Hollanda, İtalya, İspanya, Fransa) 13 kez şampiyonluk yaşayan tek oyuncu konumunda bulunuyor.

Ibrahimovic ayrıca, İtalya'da 2 takımda (Inter ve Milan) gol kralı olmayı başaran tek futbolcu olarak da adını İtalya futbol tarihine yazdırdı.

Futbol dışı açıklamalarıyla ve fantastik golleriyle gündemden düşmeyen Ibrahimovic, bir önceki durağı PSG'de 4 sezonda 180 maça çıkıp 156 gol kaydetti.

PSG formasıyla ligde 3 kez gol kralı olan tek futbolcu unvanını elde eden yıldız oyuncu, geçen sezon attığı 38 golle Fransa'da bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanına da ulaşarak rekor kırmayı sürdürdü.


- 3 Avrupa Şampiyonası'nda gol attı


2002 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Azerbaycan karşısında ilk resmi milli maçına çıkan Ibrahimovic, milli formayla 116 maçta 62 gol atarak İsveç Milli Takımı'nın en golcüsü unvanını kazandı.

Ibrahimovic, üç Avrupa Şampiyonası'nda 6 gol kaydetme başarısı gösterdi. 2004 Avrupa Şampiyonası'nda Bulgaristan ile İtalya maçlarında fileleri havalandıran 34 yaşındaki oyuncu, 2008'de Yunanistan ile İspanya ve 2012'de Ukrayna ile Fransa'ya karşı gol attı.

İsveçli futbolcu, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) hem takımının başarısı hem de rekor için mücadele etti. Turnuvada, 3 Avrupa Şampiyonası'nda gol atarak kendisiyle bu rekoru elinde bulunduran Portekizli Cristiano Ronaldo ile çekişen Ibrahimovic, gol atamayınca 4 şampiyonada gol atma rekorunu Ronaldo'ya kaptırdı.


- Milli takıma veda etti


EURO 2016 grup maçlarında gol atamayan İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, takımıyla birlikte hayal kırıklığı yaşattı.

Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için oluşturulan 35 kişilik aday kadroya dahil edilen Ibrahimovic, buna karşın EURO 2016'nın ardından milli takıma veda ettiğini duyurdu.

Yorumlar