İbrahim Üzülmez: İbrahim Toraman affedilebilirdi

2000-2011 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen eski futbolcu ve takım kaptanı İbrahim Üzülmez, kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman için "Defansta yaşanılan sıkıntılı dönemde affedilebilirdi.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Üzülmez: İbrahim Toraman affedilebilirdi

2000-2011 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen eski futbolcu ve takım kaptanı İbrahim Üzülmez, kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman için "Defansta yaşanılan sıkıntılı dönemde affedilebilirdi." diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı’na evinin kapılarını açan ve gündemdeki konuları değerlendiren emektar futbolcu, geçmiş dönemde kendisinin de problem yaşadığı İbrahim Toraman’ın durumunun sorulması üzerine düşüncelerini aktardı. Üzülmez şöyle konuştu:

"İbrahim Toraman’la hiç görüşmedim. Onun kadro dışı kalması, sonuçta yönetimin aldığı karardır, saygı duymak gerekiyor. Sivok’un sakatlanması, Necip’in o bölgede oynamak zorunda kalması, Pedro Franco’nun istenilen performansı yakalayamaması nedeniyle bu dönemde İbrahim Toraman affedilebilirdi. Çünkü ihtiyacınız var.

Ama şunu da söylemek istiyorum. Toraman ve Sezer’in tartışmalarının içeriğini ve boyutunu bilmiyorum. Olay, hocanın önünde oldu diye konuşuyorlar. Hocanın da o kadar kadro sıkıntısı varken geri adım atmaması, olayın başka boyutlarında olduğunu gösteriyor. Geçmişte buna benzer bir olay yaşamış birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Bu tür hatalar ve davranışlar olabiliyor.

Burada futbolcuları kaybetmek değil, kazanmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü o oyuncuların kötü insanlar olduğunu düşünmüyorum. O andaki agresiflik olayları buraya getiriyor. Keşke olmasaydı ama bence takımların bunlarla ilgili daha olumlu anlamda davranış sergilemesi gerekiyor."

BANA GÖREV VERİLİRSE OLUMLU İŞLER YAPACAĞIM

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş Kulübü’nde yardımcı antrenörlük için isminin geçip geçmediğinin sorulması üzerine, "Ben Beşiktaşlıyım. Hem de iyi bir Beşiktaşlıyım." diyerek şöyle cevap verdi:

"İnsanların bilmediği ama kulübüme faydalı işler yapıyorum. Tabi ki Beşiktaş takımı içerisinde bulunmak isterim. 11 sene bu takıma hizmet etmiş, 450-500 maç oynamış, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmiş, çok önemli işler yapmış birisi olarak Beşiktaş takımı içerisinde olmayı istemek kadar doğal bir şey yok. Benim düşüncem, bana görev verildiği takdirde takımda olumlu işler yapacağıma inanıyorum.

Kendime güveniyorum. Kaldı ki oyuncularla da sık sık görüşen birisi olarak bunları söylüyorum. Türkiye’de İbrahim Üzülmez ismi varsa bu Beşiktaş Kulübü’nün sayesindedir. Eğer şartlar uyarsa iki taraf için de hayırlı olacağını düşünüyorum. Şu an için kesin tarih veremem ama sezon sonu da, hemen de olabilir."

TAKIM, BEŞİKTAŞLILIK RUHUYLA OYNAMAYA BAŞLADI

Beşiktaş’ın başarılı eski futbolcusu ‘Deli’ lakaplı İbrahim Üzülmez, son olarak takımla ilgili değerlendirmede bulundu. Üzülmez, "11 puanlık fark olduğunda bana bazı insanlar sormuştu ‘Takım şampiyonluktan uzaklaştı mı?’ diye. Ben de 3 puanlık sistemde neyin ne olacağının belli olmayacağını söylemiştim. Önemli olanın istikrar olduğunu söylemiştim." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda Beşiktaş’la birlikte Galatasaray da çıkışa geçti. Fenerbahçe puanlar kaybetti. Beşiktaş takımı eğer Bursaspor ve Galatasaray maçlarını kayıpsız geçmek istiyorsa, bir kere saha içerisinde takım disiplinini ön plana geçirmesi gerekiyor.

Oyuncular son haftalarda Beşiktaşlılık ruhu içerisinde mücadele etmeyi, saha içerisinde yardımlaşmayı ve kazanma arzusunu alışkanlık haline getirmeye başladılar. İşte bu anlayış içerisinde devam edeceklerini ve iki maçı da kayıpsız geçireceklerini düşünüyor ve temenni ediyorum."
CİHAN

Yorumlar