İbrahim Hacıosmanoğlu: UEFA ve FIFA ile görüşmeye gidiyorum

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şike süreciyle ilgili yarın hem UEFA hem de FIFA ile görüşmeye gideceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Hacıosmanoğlu: UEFA ve FIFA ile görüşmeye gidiyorum

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şike süreciyle ilgili yarın hem UEFA hem de FIFA ile görüşmeye gideceğini açıkladı.

    Trabzonspor Kulübü’nün, 68. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılan genel kurula, Kulüp Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, bazı eski başkan ve yöneticiler ile delegeler ve davetliler katıldı. Genel kurula katılımın çok düşük kalması dikkat çekti. Ahmet Metin Genç başkanlığında oluşturulan genel kurul divan başkanlık kurulu, genel kurulun başlama saati itibariyle katılan delege sayısının 447 kişi olduğu açıklandı. Yeterli çoğunluğun oluşmasının ardından genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Trabzonspor delegelerinden Recep Bakırtaş ve Ali Sait Yılmaz, Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bir önceki genel kurulda yönetimin görev süresini uzatan kararı iptal ettiği için genel kurulun yasalara aykırı olduğunu, seçimli yapılması gerektiği iddiasıyla divana teklif verdi. Divan Başkanı Ahmet Metin Genç ise mahkemenin kararının henüz netleşmediği ve kulübün bu davayı temyize getirdiğini gerekçe göstererek itirazları reddettiklerini söyledi.

    Daha sonra söz alan Mali İşlerden Sorumlu Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, kulübün mali ve idari yapısıyla ilgili delegelere bilgi verdi.             
    Üstünsalih, kulübün kayıtlı sermaye düzenine geçmesi ve sermaye artırımına gitmesi gerektiğini belirtti. Üstünsalih, yönetim adına, bu konularla ilgili teklifin genel kurul gündemine alınması teklifini verdi. Yapılan olmamada da teklifi genel kurulun gündemine alındı.

    Daha sonra da bazı genel kurul üyeleri mali ve idari yapıyla ilgili görüşlerini belirtmek üzere söz aldı. Bazı üyeler henüz 6 aylık olan yönetime destek ve sabır gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Bazıları ise Başkan Hacıosmanoğlu’nun kulübe siyaset soktuğu ve şike konusunda kulübün haklarını yeterince savunmadığı iddiasıyla eleştirilerini dile getirdi.

KULÜBÜN BORCU 173 MİLYON TL

    Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kurul olarak 1 Mayıs – 30 Kasım arasındaki belge ve defterleri maddi ve idari açıdan incelediklerini belirtti. Ören, kulübün toplam borcunun 21 milyon 9 bin 721 lirası uzun, 152 milyon 407 bin 723 lirası ise kası vadeli olmak üzere toplam 173 milyon 417 bin 444 TL olduğu açıklandı.

HACIOSMANOĞLU: BECEREMEZSEK GİDERİZ

    Daha sonra kürsüye çıkan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, çocukluk hayali olan başkanlık görevini en iyi şekilde yürütmeye çalıştığını belirtti. Tek dertlerinin hem saha içinde hem de saha dışında Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, “Başka da bir istikbal beklentimiz yoktur. Trabzonspor’un yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söyledik. Biz daha önce de transfer yaparak takımı şampiyon yapacağım diyen sizi kandırıyordur dedik. Biz hala değişim aşamasındayız. Yapılanmaya henüz geçmedik. Biz sadece bizden öncekilere gösterilen sabrın kısa süreliğine de olsa bize de gösterilmesini istiyoruz. Becerebiliyorsak burada dururuz, beceremezsek tribünden geldik bırakıp oraya gideceğiz. Başaramadığımız bir işi başaracağız diye bulunduğumuz yerde kalmayız.” dedi.

    Şike süreciyle ilgili yeterince mücadele etmedikleri iddialarına tepki gösteren Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:
    “Şike ile ilgili mücadele etmediğimizi söyleyenler art niyetli insanlardır. Bizim bu konuyla ilgili ne mücadele verdiğimizi herkes biliyor. Bir seçim kaybettik ama bu işin peşini bırakmadık. Bunun aksini söyleyen yanlış konuşur. 6222 sayılı kanunu Kulüpler Birliği’nden meclise ben göndermedim, bu kulübü yönetenler gönderdi. Bu yasa bizim elimizden şampiyonluklarımızı çalan hırsızların ceza almasını sağlayan yasaydı. Eğer Kulüpler Birliği o önergeyi meclise göndermeseydi meclis altı ay önce çıkarmış olduğu ceza yasasını failleri yakalandıktan sonra değişmezdi.”

YARIN UEFA ve FIFA İLE GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİM

    Şike süreciyle ilgili olarak girişimlerinin sürdüğünü anlatan Hacıosmanoğlu, “UEFA ve FIFA ile görüşmelerimiz devam ediyor ama Türkiye’deki bu süreci tamamlamak durumundayız. Yarın sabah hem UEFA hem de FIFA ile görüşmeye gideceğim. Biz sadece kupamızı istemiyoruz. Biz Türk futbolundaki adaletsizliğin ve bu pisliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizim orada ki insanlardan çok beklentimiz yok. Ama bu pisliği temizlerseler ülke futbolunu batırmayacaklar. Aksi takdirde bu pisliğin içinde boğulup gidecekler. Bu nedenle biraz sabırlı olalım. Biz tertemiz bir genel kuruldan çıkarak buraya geldik. Genel kurulun iradesi ile kazandık. Ama yerel mahkeme bir karar verdi. Bugün bizi meşrutiyetimizi kaybetmiş olmakla addeden hukukçu arkadaşımız, kesinleşmemiş bir mahkeme kararı üzerinden bizim görevden ayrılmamızı istemesi doğru değildir. Bir üst mahkeme karar verirse biz gerekeni yaparız.” ifadelerini kullandı.

    Kulübün siyasete bulaştığı iddialarına da cevap veren Başkan, “Bizim dönemimizde siyaset bu kulübün içine girmeyecek dedik. Siyaset kulübün iliklerine kadar girecek ama kulübe hizmet eden siyaset olacak dedim. Bizim siyasetle hiç işimiz olmadı. Siyaset Trabzonspor’un hizmetinde olacaktır dedik. Bugün de böyle diyoruz.” dedi.

ŞİKENİN BAŞI VE ORGANİZATÖRÜ AZİZ YILDIRIM’DIR

    Tahkim Kurulu’nu yaptığı ziyaretin eleştirilmesine de cevap veren Başkan Hacıosmanoğlu, o görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgiler verdi: “İki tane ahlaksız karar olmaz dedim. Bir tane ahlaksız karar var, bir tane namussuz karar, bir tane it gibi karar var. Bu kararı ne UEFA, ne disiplin kurumu, ne Tahkim Kurulu, ne CAS verdi. Bu ahlaksız kararı, bu it gibi kararı Federasyon ve kurulları verdi. Bunu düzeltmek onların elinde. Ama pislik ve adaletsizlik düzelmezse o koltuklarda oturamazlar. Ben TFF ile yaptığım görüşme sonrası çıkışta, ‘Yıldırım Demirören şikeyi kabul etti’ dedim onlarda kibar bir açıklama yaptılar. Ben Demirören’e, ‘Ben ona 2011 yılında şike yoktur diyorsan senle oturmam bu çayı içmem dedim’ ondan sonra bir saat oturduk. Orada kimin şikeyi kabul ettiğini herkes biliyor zaten. Şikenin başı ve organizatörü Aziz Yıldırım’dır. Ama ona güç veren, destekçi olan, yardım eden kim varsa, şike yoktur kim diyorsa namussuzun dik alasıdır. Yarın İsviçre’ye gideceğim. Şikecileri kurtarmak için Türk futbolunu dünya futbolunun dışına bırakmaya kim cesaret edecek.”

YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

    Hacıosmanoğlu’nun konuşmasının ardından yönetimin altı aylık mali ve idari bilançosu ibra edildi. Trabzonspor kulübünün 2014 yılı konsolide bütçesi de 482 milyon 750 bin TL olarak onandı. Ayrıca, yönetim kurulunun kayıtlı sermaye düzenine geçilmesi ve sermaye artırım talebi de genel kurulundan geçti ve yönetim kuruluna yetki verildi.

    Yönetim kurulu seçimlerinin olmadığı genel kurulda, dilek ve temenni konuşmalarının ardından ise denetleme, disiplin, sicil, arşiv ve müze kurullarına asil ve yedek üye seçimlerine geçildi



CİHAN

Yorumlar