İbrahim Hacıosmanoğlu: Şampiyonluğa oynayan bir takım kuruyoruz

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şampiyonluğa oynayan bir takım kurduklarını söyledi.Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği'nin İstanbul Şirinevler'deki yeni binasının...

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Hacıosmanoğlu: Şampiyonluğa oynayan bir takım kuruyoruz

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şampiyonluğa oynayan bir takım kurduklarını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği'nin İstanbul Şirinevler'deki yeni binasının açılışına katıldı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bina önüne mehter takımı eşliğinde gelirken, başkanı bordo mavili taraftarlar meşale yakarak karşıladı.

Bina önüne kurulan plartformda konuşma yapan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'u yönetmenin kolay olmadığını belirterek, "Ben hep söylüyorum. 11 yaşındayken İstanbul'a geldim. 11 yaşına kadar bahçede inek beklerken hayalim Trabzonspor'a başkan olmaktı. Bunu söylediğim için 'sen yine çobanlık yapmaya git' diyorlar. Çobanlık çok asil bir meslek. Dağdaki çobanla oturduğunuz zaman o insanlarda çok maneviyat bulursunuz. O insanlara da kimse hakaret etmesin." ifadelerini kullandı.

'BİZ HESAP SORACAĞIZ; BU DA TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK OLSUN'

Eski yönetime açtığı davalarla ilgili kendisini eleştirenlere de seslenen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz hesap soracağız; bu da Türk futboluna örnek olsun." dedi.

Türk futboluna girdikleri günden beri bir farklılık ortaya koyduklarını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü hiçbir hesabımız yok. Hesabı olmayan insan da doğruları yapmaya çalışır. Bizi eleştiriyorlar; 'Niye pislikleri ortaya çıkarıyor ve hesap soruyorsunuz?' diye. Biz geldiğimiz günden beri şunu söyledik; 'Ahlak, adalet ve temiz Türk futbolu istiyoruz', şimdi bunu isteyen bir camia başkanı olarak, içinizde olumsuzluklar, pislikler varsa onları temizlemek zorundasınız. Biz de bunu yapıyoruz.

Kongre sürecinde de öncesinde de 'hesap soracağız' dedik. Onun hesabını soruyoruz. Kimin yanlışı varsa gitsin adli makamlara bunun hesabını versin. İnsanlar rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben onu anlamadım. Varsa bir yanlış bunun hesabını yanlış yapanlar verecek. Burası kimsenin çiftliği değil. Kimsenin kendi şahsi menfaati için ne siyasi ne ticari kullanacağı bir yer değil. Kulüplerde alışkanlık olmuş. Geçmişin hesabını gelenler sormadığı için gelenler de rahat ediyor. Ama bizim bir hesabımız yok. Biz soracağız bu da Türk futboluna örnek olsun."

'BİZ ŞAMPİYONLUKLARI ELİNDEN ÇALINMAYA ALIŞKIN BİR CAMİAYIZ'

Camia içindeki çekişmenin, 2010 - 2011 sezonu şampiyonluğu için girilen mücadeleye zarar vereceği yönünde eleştiriler aldıklarına da değinen Başkan Hacıosmanoğlu, "Biz temiziz biz pisliğin içine bulaşmadık ki. Biz şampiyonlukları elinden çalınmaya alışkın bir camiayız. Çalmaya alışkın bir camia değiliz. Biz emeğimizin çalınmasını engelleyemedik ki bırakın başkalarının hakkını çalalım. Bizim bir sorunumuz yoksa emek hırsızları bizim yaptığımız haklı mücadeleyi kendi lehlerine kullanamazlar ki." diye konuştu.

Türk futbolu adına UEFA ve FIFA'nın Türkiye'ye yapacağı yaptırımlarla ilgili verdikleri mücadelenin sonucunu alacaklarını da belirten Hacıosmanoğlu, "Bu tedirginliğiniz sizin de ortak olduğunuz olumsuzluklardan kaynaklanıyor olmasın. Tabii yıpranacaksınız, herhalde tepkiniz budur başka bir şey değildir. Bizim yaptığımız bu temizlik mücadelesinin asla bizim haklı olduğumuz davayı sekteye uğratamaz. Herkesin yaptığının yanına kar kaldığı dönem kapanması lazım. Biz de buna örnek olmak istiyoruz. bizim emeğimizi çalanlar bunları kullanamazlar. Avrupa'da ve Türkiye'de hukukçularımızın temiz Türk futbolu adına UEFA ve FIFA'nın Türkiye'ye yapacağı yaptırımlarla ilgili verdikleri mücadelenin sonucunu alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın." dedi.

"O MÜTAALAYI VEREN SAVCI, VERDİĞİ MÜTAALANIN ALTINDA KALACAK

İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un, şikeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanarak kesinleşen Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması gerektiği yönündeki mütalaasıyla ilgili de "O mütaalayı veren savcı, verdiği mütaalanın altında kalacak." dedi.

"Elbetteki bizim bağlı olduğumuz FIFA'nın UEFA'nın yaptırımlarını engellemek için bugün bu ülkede 'yeniden yargılama' diye bir senaryo, algı yönetimi başladı." diyen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Ben buradan sesleniyorum, o mütalayı veren savcı, verdiği mütalanın altında kalacak. Çünkü hukukla bağdaşmayan bir mütaala. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanının Fenerbahçeli olduğunu herkes biliyor. Biz hala hukuka saygılıyız. Şahsi olarak inancım yok. Adalet olarak inancım ki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Türkiye'deki yargının önünü tıkayacak, bundan sonra Türk yargısına kötü örnek olacak bir karar vermemeleri. Bu pisliğin üstünü sportif olarak Türkiye'de örtmüş olabilirsiniz; ama ceza yargılaması olarak bütün kurumlarıyla sonuçlanmış bir davaya uyduruk söylemlerle yeniden yargılamanın yolunu açıp da bu süreyi geniş bir zamana yayma hesabı yapanlar, bunun altında kalacaktır."

'BEN, FARUK ÖZAK'A SECCADELİ SAHTEKAR DEMEDİM'

'Seccadeli sahtekar' dediği gerekçesiyle kendisine dava açan Faruk Özak'la ilgili de konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, o ifadeyi kendisinin kullanmadığını söyledi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Ben sayın Bakan'a karşı dini bir kelime kullanmışım. Benim hangi dini vecibeleri yerine nasıl getirdiğimi beni tanıyanlar bilir." diyerek, olayın iç yüzünü şöyle açıkladı:

"Bir gazeteci arkadaşım arıyor, diyor ki, 'Faruk Özak, Özkan Sümer'le toplantı yaptı, siz ne diyorsunuz?' Ben de diyorum ki; 'Faruk Özak, yıllardır kendisine seccadeli sahtekar diyen bir adamla bir araya gelebiliyorsa bu isim ona yakışıyor.' Şimdi bunu medya alıyor, kullanıyor. Ben 'seccadeli sahtekar' demişim. Ben bunu demedim. Size Özkan Sümer, yıllardır bu ismi kullanıyor. Bana karşı olabilmek için, size bu ismi kullanan insanla bile bir araya geliyorsanız bu isim size yakışıyor' dedim ve diyorum. Gelmeyeceksiniz o tür insanlarla bir araya o zaman."

'ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR TAKIM KURUYORUZ; OLCAN'IN DA BİR PARÇASI OLMASINI İSTİYORUZ.

Dernek içinde basın mensuplarının sorularını da cevaplayan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktörle ilgili bir soruya, "Hocanın durumundan dolayı resmi anlaşmayı yapamıyoruz. Hocanın kim olduğunu üç aşağı beş yukarı herkes biliyor. Bütün çalışmalar da hocanın direktifi doğrultusunda yapılıyor." karşılığını verdi.

Tecrübeli futbolcu Olcan Adın'ın başka takıma transfer olup olmayacağıyla ilgili de Başkan, "Biz önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayan bir takım kuruyoruz. Trabzonspor sevdalılarının istediği bir takım sahada olacak. O da değerli bir kardeşimiz, o da o takımın bir parçası olup ona katkı yapmasını istioruz. Şu anda bu noktadayız." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar