İBB Spor A.Ş-NBA Yetenek Yarışması:

- Fransız basketbolcu Ronny Turiaf: - (2017 Avrupa Şampiyonası ile ilgili olarak) "Böyle bir seyircinin önünde milli takımınızı favori görmemek zaten mantıksız bir şey olur"

Google Haberlere Abone ol
İBB Spor A.Ş-NBA Yetenek Yarışması:


İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş, NBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) işbirliğiyle düzenlenen NBA Yetenek Yarışması finalleri yapıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın yanı sıra NBA oyuncularından Ronny Turiaf ile sanatçılar Ceza, Aydın Kurtoğlu ve Betül Demir katıldı.

Spor kültürünün yaygınlaşması adına, Yeşilay'ın da destek verdiği projeye toplamda 285 okuldan bin çocuk katılırken, yetenek yarışmasının finallerinde ise 32 çocuk yarıştı. Yarışmada all-star maçı ve smaç yarışması gösterileri de gerçekleştirildi.

Organizasyonla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, üç ay önce startını verdikleri bu etkinlikteki asıl hedefin çocuklara sporu sevdirmek olduğunu söyledi.

Özbayraktar, sporu çocukların hayatının bir parçası olarak görmelerinin önemli olduğunu belirterek, "Buraya gelen 16 bin çocuğa bu işin bir parçası olduklarını hissettirmek ve bende orada olabilirim hissini yaşatmak çok önemli. Sporu sevdirmemiz gerekiyor. Çocuklar mutlu şekilde evlerine dönünce bizde mutlu olacağız. 12 yaşında bir çocuk 16 bin kişinin önünde parkeye çıkıyor. Bu çok önemli bir tecrübe ve biz bunu onlara küçük yaşta vermeliyiz. Onlar isterse her şeyi başarabilirler. Biz onlara güveniyoruz ve çalışmalarımızı hep o yönde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Organizasyon sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski NBA oyuncusu Ronny Turiaf ise, çocuklara yönelik böyle bir etkinliğin önemine dikkat çekerek, organizasyonun çocuklar için bir şans olduğunu söyledi.

Fransız basketbolcu, bir gazetecinin bu organizasyonların NBA'de oynayan Türk oyuncu sayısını arttırıp artırmayacağı yönünde sorduğu bir soru üzerine, "Fransız milli takım oyuncusu olarak Avrupa basketbolunu yakından tanıyorum. 12 sene milli takımda oynamış biri olarak Türkiye'ye karşı defalarca forma giydim. Elbette NBA oyuncularıyla milli takım oyuncuları çok dikkat çekici. Yaptığımız okul ziyaretleri ve yapılan coşkulu organizasyonu gördüğüm zaman bu büyük yeteneklerin neden Türkiye'de yetişebildiğini daha iyi anlıyorum." yorumunu yaptı.

Turiaf, basketbolun içinde çok ciddi değerler taşıyan bir spor olduğunu ve bu tür ortamların çocukların öz güven kazanmasında yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.


- "Favorim Fransa"


Hidayet Türkoğlu'na karşı defalarca forma giydiğini ve Türkoğlu'nun Amerika'daki Avrupalıların oyun tarzını değiştirdiğine dikkati çeken Fransız basketbolcu, 2017'de finallerinin Türkiye'de düzenleneceği Avrupa şampiyonasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Benim favorim Fransa ancak Türkiye de ev sahibi. Ben defalarca hem seyirci hem de oyuncu olarak ülkenize geldim. Coşkulu, ateşli bir taraftarınız var ve bu milli takımınızın oyununu kritik noktalarda bir üst seviyeye taşıyabiliyor. Dolayısıyla böyle bir seyircinin önünde milli takımınızı da favori görmemek zaten mantıksız bir şey olur."

Yorumlar