IAAF'tan 3 yöneticisine uzaklaştırma cezası

- Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, para karşılığında Rus sporcuların adlarının doping listesinden çıkarıldığı iddiasıyla 3 üst düzey yöneticisini geçici olarak görevden uzaklaştırdığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
IAAF'tan 3 yöneticisine uzaklaştırma cezası


ANKARA (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), para karşılığında Rus sporcuların adlarının doping listesinden çıkarıldığı iddiasıyla 3 üst düzey yöneticisini geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

IAAF'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, para karşılığında Rus sporcuların adlarının doping listesinden çıkarıldığı iddiasıyla yöneticiler Nick Davies, eşi Jane Boulter-Davies ile Pierre-Yves Garnier'in bugünden başlamak üzere 6 ay boyunca görevlerinden geçici olarak uzaklaştırıldığı belirtildi.

IAAF Etik Komitesi, kanıtların dikkatli incelemesi ve bilgilerin değerlendirilmesinin ardından söz konusu cezaların verildiğini ve alınan kararda ön yargı aranmaması gerektiğini ifade etti.

Açıklamada, eski IAAF Başkanı Lamine Diack'a, oğlu IAAF danışmanı Papa Massata Diack tarafından Temmuz 2013'te internet üzerinden gönderilen mesajın incelenmesinin ardından söz konusu yönde karar alındığı da vurgulandı.

Yorumlar