Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne doğru

- Gebze Belediye Başkanı Köşker: - "14 boyda 350 pehlivanın katılacağı yağlı güreş şenliklerinde Recep Kara, Osman Aynur, İsmail Balaban, Fatih Atlı ve geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu da mücadele edecek"

Google Haberlere Abone ol
Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne doğru


KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de Gebze Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet'in hayatını kaybettiği tarihi alanda düzenlenecek Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu olan yağlı güreşi yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için geleneksel olarak Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ni düzenlediklerini anımsattı.

Yağlı güreşlerde pehlivanlar geçidi yaşanacağını belirten Köşker, "14 boyda 350 pehlivanın katılacağı yağlı güreş şenliklerinde Recep Kara, Osman Aynur, İsmail Balaban, Fatih Atlı ve geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu da mücadele edecek." dedi.

Köşker, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak şenliğe tüm güreşseverleri davet ederek, müsabakaların yapılacağı Hünkar Çayırı'na gün içinde kent merkezinden ücretsiz servis aracı kaldırılacağını kaydetti.

Yorumlar