Hollanda'nın çeyrek finale yükselmesi halkı sokaklara döktü

Meksika ile Hollanda arasında oynanan Dünya Kupası 2. tur maçında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Hollanda'nın taraftarları çeyrek final coşkusunu doyasıya yaşadı. Çeyrek final kutlamaları başta Amsterdam Museumplein ve Rotterdam Hofplein'de...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'nın çeyrek finale yükselmesi halkı sokaklara döktü

Meksika ile Hollanda arasında oynanan Dünya Kupası 2. tur maçında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Hollanda'nın taraftarları çeyrek final coşkusunu doyasıya yaşadı.

Çeyrek final kutlamaları başta Amsterdam Museumplein ve Rotterdam Hofplein'de yapıldı. Ellerinde Hollanda bayrakları ve üzerlerinde futbol takımlarının formaları olan Hollandalı taraftarlar Meksika galibiyeti ile birlikte sokaklara döküldü. Hofplein'deki süs havuzu portakal rengine büründü. Vatandaşlar havuz içinde ve dışında çeyrek finali doyasıya kutladı.

Hollanda'daki Türkler de Hollanda'nın bu coşkusuna ortak oldu. Rotterdam Mevlana Camisi'nde toplanan Türkler maçı ekranlardan izledi. Hollandalı Türkler maçın 2. yarısında heyecanın yüksek olduğu karşılaşmada yerlerinde duramadı. Maçın son dakikalarında Hollanda Milli Takımı'nın bulduğu iki golle çeyrek finale çıkmasından sonra sevinçlerini birbirlerini tebrik ederek kutlayan taraftarlar Hollanda bayrağı ile poz verdi.

Hollandalı Marcel de Jong, çeyrek finalden sonra kesinlikle yarı final oynayacaklarından emin olduğunu, finalde ise Almanya ile oynamak istediklerini söyledi. Jong, "Güzel bir maç oldu. Meksika'yı ikinci yarının son dakikalarında 2-1 yenmenin mutluğunu yaşıyoruz. Galatasaraylı Sneijder gecenin kahramanı idi" değerlendirmesinde bulundu. Muhammed Bozkurt ise Rotterdam doğumlu biri olarak Hofplein'daki çeyrek final kutlamalarına katıldığını söyledi. Bozkurt, "İnşallah ülkemiz Hollanda bu çeyrek finalin ardından adını yarı finale ve ardından finale yazdırarak kupayı ülkemize getirir. Gerçekten son derece sevinçliyiz" dedi.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Aif Yakışır, yaşadıkları ülke olan Hollanda'nın galibiyetinden ve çeyrek finale çıkmasından dolayı büyük sevinç duyduklarını söyledi. Yakışır, "Hollanda bu dünya şampiyonluk maçlarında finallerde maalesef kıl payı kaçırdı. 2010 yılında ise İspanya'ya finalde mağlup olmuştu. Artık bu kupayı hak ettiğine inanıyoruz. Biz Hollandalı Türkler olarak Hollanda'nın arkasındayız. Ve Hollanda'yı destekliyoruz. Kupanın Hollanda'ya gelmesini temenni ediyoruz" dedi. CİHAN

Yorumlar