Hollandalı Türkler, Portakallara tam destek veriyor

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın başlamasına 3 gün kala heyecan da doruk noktaya çıktı. Türkiye'nin finallerde olmaması, gurbetçileri de yaşadıkları ülkenin takımlarını desteklemeye yöneltti.Dünya Kupası'nda favori ülkelerden biri...

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı Türkler, Portakallara tam destek veriyor

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın başlamasına 3 gün kala heyecan da doruk noktaya çıktı. Türkiye'nin finallerde olmaması, gurbetçileri de yaşadıkları ülkenin takımlarını desteklemeye yöneltti.

Dünya Kupası'nda favori ülkelerden biri olarak gösterilen Hollanda'da yaşayan Türkler ise B Grubu'nda İspanya, Şili ve Avustralya ile mücadele edecek Hollanda'ya güvendiklerini ve yaşadıkları ülkenin takımını desteklediklerini söylediler.

Hollandalı Türkler arasında bulunan gazeteci - yazar İlhan Karaçay, Hollanda'nın finallerde mücadele edecek olmasanın eski duygularını harekete geçirdiğini söyledi. Gazetecilik yaşamında 6 dünya ve 7 Avrupa şampiyonası izleyen İlhan Karaçay, 1978'de Arjantin'de yapılan Dünya Kupası'nı Hürriyet gazetesi için izlediğini de belirterek, o dönemin başta merhum Necmi Tanyolaç olmak üzere, ünlü gazeteciler Halit Kıvanç, Togay Bayatlı, Kemal Belgin gibi isimleriyle olduğunu hatırlattı.

Uruguay'da tek Türk gazeteci olarak görev yaptığını da belirten Karaçay, "Arjantin'deki şampiyonada, Hollanda takımının şampiyon olması için yanıp tutuşuyordum. Hollanda'yı ne de olsa 'Babavatan' olarak seçmiştik bir kere." dedi.

Karaçay, askeri rejim, Peru'nun Arjantin'e farklı yenilmesi için otelin etrafının askerlerce sarılması gibi ilginç olaylar yaşadığını ad anlatırken o anları hiç unutamadığını söyledi. Sonunda Arjantin'in Peru'yu 6-0 yendiğini ve gruptan çıktığını belirten Karaçay, finalde de Hollanda'ya rakip olduğunu söyledi. Hiç unutamadığı o final maçını da uzatmada Arjantin'in 3-1 kazandığını belirtti.

Karaçay, bu dünya kupasında Hollanda'yı destekleyerek onlarla daşanışma içinde olduklarını göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

KUPAYI HOLLANDA'NIN ALMASINI CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUZ

Hollanda'da yaşan Türkler'den Vecih Er ise heyecanın şimdidine yaşandığını söyledi. Son şampiyon İspanya'nın 2010 Dünya Kupası Finali'nde Hollanda'yı 1-0 mağlup ettiği maçı unutamadığını belirten Er, "13 Haziran'da İspanya ile Hollanda B Grubu'nda karşı karşıya gelecek. Bu maçın sonucunu çok merak ediyorum. Son dünya kupasının finalistleri aynı grupta ve ilk maçlarını oynayacaklar. Sanırım bu maçın sonucu herkeste benim gibi merak ediyordur. Çok heyecanlı bir karşılaşma olacağı kanaatindeyim. Hollanda Milli Takımı'na başarılar diliyorum. Tabiî ki kupayı Hollanda'nın almasını canı gönülden arzulamaktayım." dedi.

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamaması bizleri ne kadar üzdüyse, Hollanda'nın finallerde olmasıda o kadar mutlu etmiştir. Kazanın Hollanda olmasını gönülden istiyoruz. Bizler ekranların başında bu mücadeleye destek olacağız. Şampiyonanın heyecanı ve seyir zevki kadar kuşkusuz Dünya Kupası'nın kendisi de bizler için ayrı bir önem taşıyor." dedi

TÜRK VE HOLLANDA DOSTLUĞU DERİNLEŞİR

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Arif Yakışır ise "Bu maçlarda Hollandalılara ve biz Türklere düşen görevler var. Türk ve Hollanda dostluğunun derinleşmesi için Dünya Kupası'ndaki atmosferi iyi değerlendirmeliyiz. Tüm dünyaya Hollandalı Türklerin futbolun güzelliklerini yaşayan bir toplum olduğu mesajı yayılacak." dedi.

Demokratik Sol Dernekleri Federasyonu Başkanı Nevzat Cingöz ise yaptığı açıklamada, "Hollanda'da futbol oynayan çok sayıda Türk bulunuyor. Aslında Türkler Hollanda'da bu tür girişimler ile ülkeye katılımı arttırır. Türkiye ile Hollanda ilişkilerinin tarihî bir geçmişi var." dedi.

CİHAN

Yorumlar