Hollanda'daki Türklerin yarı final sevinci

2014 Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Hollanda ile Kosta Rika karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları golsüz geçen mücadeleden Hollanda'nın penaltılarla 4-3 galip ayrılması ve yarı finale yükselmesi, Hollandalı Türkleri sevince...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'daki Türklerin yarı final sevinci

2014 Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Hollanda ile Kosta Rika karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları golsüz geçen mücadeleden Hollanda'nın penaltılarla 4-3 galip ayrılması ve yarı finale yükselmesi, Hollandalı Türkleri sevince boğdu.

Amsterdam Camiler Platformu'nun düzenlemiş olduğu ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftar sonrası vatandaşlar çeyrek final mücadelesini izledi. Maçın normal süresinin 0-0 bitmesi ile penaltılara geçildi. Her penaltı sonrası gurbetçi Türkler hop oturup hop kalktıl. Vatandaşlar, Hollanda'nın penaltılar sonrasında Kosta Rika'yı 3-2 yenmesinin ardından Hollanda bayrağı ile Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camisi'nde sevinç gösterisinde bulundu. Türk ve Hollanda bayrakları sallandı.

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Türkiye'nin Brezilya 2014 Dünya Kupası finalleri katılamamasının kendilerini üzdüğünü ancak Hollanda'nın yarı finale yükselmesinin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Çitil, "Çok çekişmeli bir maç oldu. Kupayı Hollanda'nın alacağına inanıyorum. 2010 final maçını telafi edecek. Hollandalı Türkler olarak desteğimiz Portakallardan yana. Bizler burada yaşıyoruz. Buranın suyunu ve havasını teneffüs ediyoruz. İster istemez hali ile hepimiz Hollanda'nın arkasındayız. Onun taraftarlarıyız. Futbolunun birleştirici gücünü ülkemiz olan Hollanda'da iyi bir taraftar olarak yansıtıyoruz" dedi.

Hollanda, yarı finalde Arjantin ile 9 Temmuz Çarşamba günü final mücadelesi verecek. CİHAN

Yorumlar