Hollanda'da kaleci Tim Krul'dan Van Gaal'a büyük övgü

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda Arjantin ile 9 Temmuz günü finale çıkmak için mücadele edecek Hollanda'da çeyrek final maçındaki kaleci değişkliği ise hala konuşuluyor.Finallere B Grubu'nda İspanya, Şili ve Avustralya mücadeleleriyle başlayan...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da kaleci Tim Krul'dan Van Gaal'a büyük övgü

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda Arjantin ile 9 Temmuz günü finale çıkmak için mücadele edecek Hollanda'da çeyrek final maçındaki kaleci değişkliği ise hala konuşuluyor.

Finallere B Grubu'nda İspanya, Şili ve Avustralya mücadeleleriyle başlayan ve 3'3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, ardından 2. turda Meksika'yı (2-1), çeyrek finalde de Kosta Rika'yı (0-0/4-3 penaltılarla) geçerek adını yarı finale yazdırmıştı. 9 Temmuz Çarşamba günü TSİ ile 23.00'te Sao Paulo'daki Arena de Sao Paulo'da Arjantin'le finale kalabilmek için mücadele edecek Hollanda otoriteler tarafından da favori gösteriliyor.

Hollanda, Arjantin maçının hazırlıklarına aralıksız devam ederken, yapılan antrenmanlarda oyuncuların oldukça neşeli ve hırslı oldukları gözleniyor.

Bu arada Hollanda'da teknik direktör Louis van Gaal'ın Kosta Rika ile oynanan çeyrek final maçının 120. dakikasında kaleci Jasper Cillessen'i oyundan alarak Tim Krul'a sahaya sürmesinin tartışmaları da sürüyor.

İki kaleci antrenman öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunurken, Tim Krul, teknik direktör Louis van Gaal'a övgü dolu sözler sarfetti.

Rakipleri Kosta Rika'nın yarı finali kendileri gibi çok istediğini ve Kosta Rika'nın finallerde önemli işler yaptığını söyledi. Tim Krul, "Onlar yarı finalde ve orada olmak için çok çalıştılar. Yarı finalde olmak için fantastik takım olmanız lazım. Kosta Rika fantastik bir takım." diyerek, şunları söyledi:

"Ancak biz de fantastik takımız. Gösterdiğimiz oyunla gerçekten emin olabiliriz. Oyuncularımız formda, hatta birçok takımdan daha formdayız, dediğim gibi fantastik bir oyun olacağından emindik, öyle de oldu."

Tim Krul, 120. dakikada kendisini oyuna alan teknik direktör Louis van Gaal ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Böyle hocamız olmasından dolayı onurluyuz. Manchester United gibi bir takım onunla anlaşıyorsa bu size, dünya futbolunun onun hakkında ne düşündüğünü gösterir. Kendisi bu turnuvada ne denli kaliteli taktiklerinin bulunduğunu ve her şeyden önce büyük antrenör olduğunu ıspatladı." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar