Hollanda'da De Boer'le Ajax 4. kez şampiyon

Hollanda Ligi Eredivise'nin 33. haftasında Heracles ile Ajax karşı karşıya gelirken mücadele 1-1 sona erdi ve Ajax, üst üste 4.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da De Boer'le Ajax 4. kez şampiyon

Hollanda Ligi Eredivise'nin 33. haftasında Heracles ile Ajax karşı karşıya gelirken mücadele 1-1 sona erdi ve Ajax, üst üste 4., toplamda ise 33. şampiyonluğuna ulaştı.

Hollanda Ligi Eredivise'nin 33. haftasında Heracles ile Ajax karşı karşıya geldi. Polman Stadı'nda oynanan mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi ve Ajax üst üste 4. kez lig şampiyonu oldu.

Mücadeleye çok hızlı başlayan Ajax, karşılaşmanın 12. dakikasında Lasse Schöne'nin attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçen taraf oldu. Ev sahibi ekip Heracles, bu gole 22. dakikada Simon Cziommer ile cevap verdi ve skor 1-1'e taşındı. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarıda her iki takım da girdiği pozisyonlardan gol çıkaramazken mücadele de 1-1'lik eşitlikle son buldu.

Bu sonucun ardından Ajax, puanını 70'e çıkarırken en yakın rakibi Feyenoord'un 4 puan önünde yer alarak bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak da ilan etmiş oldu. Heracles ise puanını 37'ye yükseltti.

18 Mart 1900 tarihinde kurulan Ajax, tarihinde ilk kez Hollanda Ligi'ni üst üste 4. kez şampiyon tamamladı. Ajax teknik direktörü Frank De Boer da bu 4 şampiyonluğun mimarı olarak Ajax tarihine geçmiş oldu.

Ajax, şampiyonluk kupasını kaldıracağı son haftada sahasında NEC Nijmegen'i konuk edecek.
CİHAN

Yorumlar