Hollanda maçı öncesi 1 numaralı endişe!

A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi Ay-Yıldızlı kadroda yer alan kalecilerin uluslararası deneyimlerinin yok denecek kadar az olması endişe yaratıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda maçı öncesi 1 numaralı endişe!
A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi Ay-Yıldızlı kadroda yer saha kalecilerin uluslararası deneyimlerinin bulunmamaktadır denecek kadar az olması endişe yaratıyor.

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 Elemeleri Hollanda ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesi Aday kadroda yer saha kalecilerle ilgili ciddi bir ayrıntı dikkat çekiyor.

Milliler'in kaderini belirleyecek bulunan Hollanda maçı öncesi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadrodaki kaleci tercihleri endişeye sebep oldu.

Ay Yıldızlılar'ın Hollanda maçı kadrosunda yer saha kaleciler; Başakşehir'den Volkan Babacan, Fenerbahçe'den Mert Günok ve Bursaspor'dan Harun Tekin.

Fenerbahçeli Volkan Demirel'in Milli Takıma çağrılmaması değişik bir polemik konusu şekilde gündeme gelse de zorlu mücadelede kaleyi koruması muhtemel 3 kalecimizin de göze batan en ciddi eksiği tecrübesizlik.

KALECİLERİMİZİN MİLLİ TAKIM TECRÜBESİ YOK!


Hollanda benzeri üst seviye oyunculardan kurulu bir takıma karşı vereceğimiz bu kritik İmtihan öncesi kadroda yer saha kalecilerimizin uluslararası deneyimlerinin bulunmamaktadır denecek kadar az olması tedirginlik yaratıyor.

Portakallar karşısında kaleyi koruması beklenen 3 kalecimizin toplamda 10 defa dahi Milli formayı giymemiş olması şüphesiz bu karşılaşmadaki en kocaman handikapımız olacak.

Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, 2 resmi ve 2 hazırlık olmak üzere yekün 4 maçta Ay-Yıldızlı forma giydi.

Milli formayla resmi maça çıkmayan Fenerbahçeli Mert Günok ise 5 hazırlık maçında kaleyi korudu.

Bursasporlu Harun Tekin ise ne bir resmi maçta ne de bir hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı kalecisi şekilde vazife yapmadı.

Kadroya dahil edilmeyen Volkan Demirel ise Ay-Yıldızlı formayı yekün 63 defa sırtına geçirdi. Tecrübeli filebekçisi bu karşılaşmalarda kalesinde 71 gol gördü.

Fanatik.com.tr hususi / Umut Tufan


Kaynak: FANATİK

Yorumlar