Hollanda-Arjantin yarı final maçının hakemi Cüneyt Çakır'a tam not

FIFA 2014 Dünya Kupası yarı finalinde oynanan Hollanda - Arjantin maçında düdük çalan Cüneyt Çakır ile yardımcılarına otoritelerden tam puan geldi.Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde oynanan ve normal süresi de 30 dakikalık uzatmaları da 0-0...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda-Arjantin yarı final maçının hakemi Cüneyt Çakır'a tam not

FIFA 2014 Dünya Kupası yarı finalinde oynanan Hollanda - Arjantin maçında düdük çalan Cüneyt Çakır ile yardımcılarına otoritelerden tam puan geldi.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde oynanan ve normal süresi de 30 dakikalık uzatmaları da 0-0 berabere biten maçta Cüneyt Çakır ile yardımcılarının hem pozisyon almada, hem oyunculara yaklaşımında hem de yardımcıları ile Cüneyt Çakır arasındaki uyumun çok iyi olduğunu söylediler.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın, iyi bir yönetim gösterdiğini, 'Cüneyt Çakır dev maçı yönetti' başlığı ile açıkladı. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te Arjantin ile Hollanda arasında oynanan yarı final maçını yönetti. Normal ve uzatma dakikalarının 0-0 eşitlikle tamamlandığı, penaltı atışları sonucunda Arjantin'in 4-2 kazandığı yarı finalde Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı." denildi.

Açıklamada ayrıca, "FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te daha önce Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya maçlarını, bugün de Arjantin ile Hollanda arasında Sao Paulo'da oynanan yarı final müsabakasını yöneten Çakır, UEFA EURO 2012'de yönettiği yarı finalin ardından Milli Takım müsabakaları seviyesinde bir büyük başarıya daha imza atttı." ifadelerine yer verildi.

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final yöneten Çakır, UEFA EURO 2012'nin yanı sıra FIFA U20 Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finaller yönetmiş, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde dördüncü hakemlik yapmıştı.

Cüneyt Çakır ayrıca Doğan Babacan'ın 1974'teki katılımından 40 yıl sonra FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk Türk hakem olmuştu.

Çakır ve yardımcılarına destek vermek amacıyla Brezilya'ya giden TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ile MHK Üst Klasman Gözlemcisi ve Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır da maçı stadyumdan takip etti.

Heyetin maç sonrasında Cüneyt Çakır ile görüştüğü ve başarısından dolayı da büyük mutluluk duyduklarını ileterek, tebrik ettikleri belirtildi.

CİHAN

Yorumlar