Hollanda 1-1 Türkiye

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında A Milli Takımımız, Burak Yılmaz ile öne geçmesine rağmen uzatmalarda Wesley Sneijder'in golüne engel olamayınca Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda 1-1 Türkiye
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında A Milli Takımımız, Burak Yılmaz ile öne geçmesine karşın uzatmalarda Wesley Sneijder'in golüne mani olamayınca Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında A Milli Takım deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya geldi.

2. dakikada aol kanatta topla buluşan Daley Blind yerden ortasını açtı fakat altıpasın derhal önünde kaleci Volkan Babacan topa sahip olmayı başardı. 6. dakikada sol kanatta Daley Blind ile verkaç yaptıktan sonra topla buluşan Memphis Depay ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yerden katı bir şut çekti fakat Volkan Babacan bu şutu da kornere çıkartmayı başardı.

7. dakikada sağ kanattan kazanılan nahiye vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru açtı. O noktada defansımıza karşın topa iyi yükselen Georginio Wijnaldum'un yaptığı baş vuruşun doğrudan auta çıktı.

9. dakikada Daley Blind'den aldığı pasla ceza endüstrisi çizgisinin derhal gerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, yerden fazla aşırı katı bir şut çekti fakat top az farkla direğin dibinden auta çıktı.

10. dakikada Sol kanattan kazandığımız özgür vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk'un ceza endüstrisi sağ çaprazına doğru açtığı ortasına yükselen Serdar Aziz baş vuruşunu yaptı ama kaleci Jasper Cillessen için basit bir top oldu.

Gole fazla aşırı yaklaştık!

Dakikalar 15'i gösterirken Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Caner Erkin rakibinden sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının derhal gerisindeki Burak Yılmaz'a attı. Burak Yılmaz topu denetim ettikten sonra şutunu çekti fakat defansta Martins Indi topun kaleye gitmesini engelledi.

18. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan'un kaleye takribî 30 metreden çektiği şut auta çıktı.

23. dakikada ceza yayının derhal önünde Wesley Sneijder'den aldığı pasla topla buluşan Memphis Depay, sağ ayağıyla yerden şutunu çekti fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu sorunsuz bir biçimde kurtarmayı başardı.

33. dakikada Volkan Şen'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Selçuk İnan son çizgiye kadar inince pasını penaltı noktasında olan Mehmet Topal'a attı. Mehmet topu denetim ettikten sonra şutunu çekti. Şut ayrıcalıklı bir biçimde auta çıktı.

..Ve golü bulduk!

Milli takımımız 37. dakikada Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye inince ortasını açtı. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kaldı. Volkan topu denetim ettikten sonra pasını derhal yanındaki Burak Yılmaz'a attı. Burak penaltı noktasının derhal sağından sağ ayağıyla düz olarak bir vuruşla fileleri Hollanda filelerini havalandırdı.

43. dakikada Hollanda gole fazla aşırı yaklaştı. Sol kanattan ceza endüstrisi çizgisine yakın bir bölgeden kazanılan özgür darbe için topun başına geçen Wesley Sneijder şutunu doğrudan kaleye gönderdi Top baraja çarpıp altı pasın derhal önündeki Stefan De Vrij'in önünde kaldı. Stefan De Vrij yakın mesafeden şutunu çekti fakat kaleci Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başardı peşinden derhal doğrudan dibinde Klaas Jan Huntelaar topa müdahale etmek diledi ama destekçi hakem ofsayt bayrağını Huntelaar için kaldırdı.

İlk yarı A Milli Takımımız'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

49. dakikada ceza endüstrisi çizgisinin derhal gerisinde sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, topu denetim ettikten sonra sol ayağıyla katı bir şut çekti. Top ayrıcalıklı bi biçimde auta çıktı.

54. dakikada ceza endüstrisi dışı sol çaprazda Wesley Sneijder ortasını geri direğe doğru açtı. O noktada Volkan Babacan topu yumruklarıyla uzaklaştırmak isterken top bir anda Luciano Narsingh'in önünde kaldı. Altıpas çizgisinin derhal sağında Luciano Narsingh bekletmeden şutunu çekiyor fakat top yandan auta çıktı.

60. dakikada kaleye ırak bir mesafede tam cepheden topla buluşan Ibrahim Afellay sağ ayağıyla fazla aşırı katı bir şut çekti. Kaleci Volkan Babacan bu şutu zor da olsa kornere çelmeyi başardı.

73. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını altıpasın derhal önüne doğru açtı. O noktada defansımızın arasından iyi yükselen Bas Dost baş vuruşunu yaptı. Kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başardı.

İkinci gole fazla aşırı yaklaştık!

77. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre topla müşterek ceza yayına ilerledikten sonra pasını Hakan Çalhanoğlu'na aktardı. Hakan ceza endüstrisi dışı sol çaprazdan fazla aşırı katı bir şut çekti fakat top doğrudan auta gitti.

79. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh son çizgiye kadar inince pasını ceza endüstrisi içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e attı. Jetro Willems uygun pozisyonda şutunu çekti. Top doğrudan auta gitti.

85. dakikada sağ kanatta Gökhan Töre'den aldığı pasla topla buluşan Kazım Kazım son çizgiye kadar inince ortasını geri direğe doğru açtı. O noktada Hollanda defansı araya girerek topun Selçuk İnan'a gelmesini engelledi.

86. dakikada Memphis Depay'ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder, ceza alanının dışında sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan üzerine gelen bu şutu sorunsuz bir biçimde kurtarmayı başardı.

Uzatmalarda yıkıldık...

Hollanda, Wesley Sneijder ile vaziyeti 1-1'e getiriyor. 90+2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açtı. Top ceza endüstrisi içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geldi. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayının derhal solundaki Wesley Sneijder'e attı. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla katı bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturmayı başardı.

A Milli Takımımız deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar