Hollanda: 0 - Arjantin: 0 (2-4 penaltılarla Arjantin)

Stat: Arena Sao PauloHakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Jonas ErikssonHollanda: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (Dk. 46 Janmaat), Blind, Dejong (Dk. 62 Clasie), Van Persie (Dk. 97 Huntelaar), Sneijder, Robben, Kuyt, WijnaldumArj

Google Haberlere Abone ol
Hollanda: 0 - Arjantin: 0 (2-4 penaltılarla Arjantin)

Stat: Arena Sao Paulo

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Jonas Eriksson

Hollanda: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (Dk. 46 Janmaat), Blind, Dejong (Dk. 62 Clasie), Van Persie (Dk. 97 Huntelaar), Sneijder, Robben, Kuyt, Wijnaldum

Arjantin: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Perez (Dk. 81 Palacio), Higuain (Dk. 82 Aguero), Messi, Mascherand, Demichelis, Rojo, Lavezzi (Dk. 101 Rodriguez)

Sarı kartlar: Dk. 45 Martins Indi (Hollanda), Dk. 49 Demichelis (Arjantin)

Penaltılar:

Hollanda: Atanlar: Robben ve Kuyt, Kaçıranlar: Vlaar ve Sneijder

Arjantin: Atanlar: Messi, Garay, Aguero ve Rodriguez

FIFA 2014 Dünya Kupası yarı final maçında Arjantin, normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta Hollanda’ya penaltılarla 4-2 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı. Arjantin'in finaldeki rakibi ise Brezilya'yı 7-1 yenerek finale yükselen Almanya oldu.

Sao Paulo şehrinde bulunan Arena Sao Paulo stadındaki mücadelede Türk hakem Cüneyt Çakır düdük çalarken normal süre ve uzatmalarda gol olmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı atışlarında Hollanda ilk atışı kaçırırken, Arjantin kullandığı 4 penaltı atışını da gole çevirdi. 3. penaltı atışında topun başına geçen Sneijder de golü bulamayınca 4. penaltıyı da gol yapan Arjantin, 5. penaltıyı kullanmadan finale yükselerek Almanya'nın rakibi oldu.

Penaltılarda Arjantin’den Messi, Garay, Aguero ve Rodriguez vuruşlarını gol yaptılar. Hollanda'nın penaltılarında ise Robben ve Kuyt vuruşlarını gol yaparken, Vlaar ve Sneijder topu kaleci Romero'ya teslim edince 5. penaltının atılmasına gerek kalmadan Arjantin adını finallere yazdırdı.

CİHAN

Yorumlar