Hokeyciler Gaziantep'te buluşacak

- 21 Yaş Altı Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası 6-12 Aralık'ta Gaziantep'te düzenlenecek - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: "Bu şampiyona Gaziantep için de önemli bir sinerji oluşturacak"

Google Haberlere Abone ol
Hokeyciler Gaziantep'te buluşacak


GAZİANTEP (AA) - 21 Yaş Altı Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası, 6-12 Aralık tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in "Şimdi Gaziantep'e Gelme Zamanı" çağrısına uyarak şampiyonayı Gaziantep'te düzenleyeceklerini belirtti.

Kentin stratejik bir konumu bulunduğunu kaydeden Karakan, "Nasıl ki Türkiye, dünyada çok önemli bir stratejik konuma sahipse Gaziantep de Türkiye'nin en stratejik konumuna sahip bir şehridir. Nasıl ki dünyadaki bazı şer odakları, güzel ülkemizi hedef haline koyup yıpratma gayretine girmişse, gerek Türkiye'de konuşlanmış, gerekse sınır komşumuz ülkelerdeki şer gurupları da aynı çabayı Gaziantep için harcamaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Gaziantep insanının tarihi boyunca din, dil, ırk, mezhep ve renk ayrımı yapmadığını, herkesi asli hemşehrisi gibi görüp bağrına bastığını ifade eden Karakan, tarihi, kültürü, kahramanlıklarıyla dolu Gaziantep'in, sanayisi ve ticaretiyle ülkesine karşı vazifesini ziyadesiyle yaptığını ve yapmaya devam ettiğini aktardı.

Düzenleyecekleri şampiyonaya farklı şehirlerden 500'ün üzerinde katılımcının geleceğini kaydeden Karakan, Gaziantep'e katkı sağlamak istediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gaziantep'in güzelliklerini görecek, güzel insanlarını tanıyacak, tatlı hatıralarla memleketlerine dönecekler ve tekrar bu güzel şehre gelmenin özlemini duyacaklardır. Diğer taraftan bu şampiyona Gaziantep için de önemli bir sinerji oluşturacak. 3-4 gün boyunca sporcularımızın faaliyetleri sadece müsabakalarla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda kentin muhtelif yerlerinde Gaziantep’i tanımak için geziler düzenleyecektir. Elbette kentin ekonomisine de küçük de olsa katkı sağlayacaklardır. Söz konusu organizasyona Sayın Valimiz Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in destek vereceğine inanıyor ve Spor Bakanlığımız adına bu organizasyona ev sahipliği yapacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir'e teşekkür ediyorum."




Yorumlar