Hocasına verdiği sözü tuttu, şampiyon oldu

Doğuştan iki bacağı olmayan 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, iki aylık çalışmanın ardından katıldığı ilk Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda altıncı olmasının ardından hocasına verdiği sözü tutarak, Sakarya'daki şampiyonada 4 dalda birinciliğe ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Hocasına verdiği sözü tuttu, şampiyon oldu


  Isparta'da yaşayan ve doğuştan iki bacağı olmayan 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, hocasına verdiği sözü tutarak, Sakarya'da düzenlenen şampiyonadan 4 dalda birincilikle döndü.

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ümit Kayadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bedensel engelli olarak dünyaya geldiğini, iki bacağının olmadığını söyledi.

Eğirdir ilçesinden Isparta kent merkezine taşındıktan sonra bir parkta gezerken yüzme hocası İbrahim Kaç ile tanıştığını anlatan Kayadaş, Kaç'ın yüzme eğitimlerine katılma teklifini kabul ederek, çalışmalara başladığını söyledi. Kayadaş, 2 aylık eğitimin ardından Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'na katıldığını ve burada altıncı olmayı başardığını kaydetti.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ VERDİ

Ümit Kayadaş, bu sonucun yeni başlayan birisi için iyi olduğunun söylenmesine rağmen daha iyi başarılar elde edeceğine inandığını, hocası Kaç'a da birincilik için söz verdiğini dile getirdi.

Geçen hafta Sakarya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre serbest, 50 metre sırtüstü, 50 metre kelebek ve 100 metre serbestte şampiyon olduğunu hatırlatan Kayadaş, sözünü tutmasından dolayı çok mutlu olduğunu, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da aynı başarıyı elde etmeyi hedeflediğini bildirdi.

Yüzme antrenörü İbrahim Kaç ise Kayadaş'ın kısa sürede kendini çok geliştirdiğini, gelecek için umut vadettiğini söyledi. Genç sporcunun katıldığı ilk şampiyonada 6'ncılık elde etmesinin ardından Sakarya'daki şampiyonada 4 dalda Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Kaç, Kayadaş'tan bu kez Avrupa şampiyonluğu sözünü aldığını ifade etti.

Yorumlar