Hocaefendi, Fenerbahçe’yi ele geçirme iftirasına cevap verdi

Futbolda 3 Temmuz 2011'de yaşanan ve şike süreci olarak bilinen olaylarla ilgili yapılan tartışmalarda basına yansıyan, 'Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hocaefendi, Fenerbahçe’yi ele geçirme iftirasına cevap verdi

Futbolda 3 Temmuz 2011'de yaşanan ve şike süreci olarak bilinen olaylarla ilgili yapılan tartışmalarda basına yansıyan, 'Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışıyor.' iddiasına Fethullah Gülen Hocaefendi'den cevap geldi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya konuşan Gülen, Fenerbahçe'ye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen Hocaefendi, 'Cemaat Fenerbahçe’yi ele geçiriyor...' iddialarını tuhaf karşıladığınızı, bunu anlamakta zorlandığınızı ifade etmiştiniz. Ortaya çıkan yeni bilgiler çerçevesinde bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki soruya, "İzah edilemeyen her şeyi Cemaat’e yıkmak gibi bir refleks var." diye cevapladı.

Zaman gazetesinde bugün yayınlanan Fethullah Gülen Hocaefendi röportajının Fenerbahçe ile ilgili kısmı şöyle:

"Evet. Fenerbahçe güzide bir kulübümüz. Müşahede ettiğim kadarıyla yönetimi, seyircisi ve taraftarıyla çok ciddi bir kenetlenme içinde. Bu imrendirici bir durum. Bundan kim rahatsız olur ki? Ben Galatasaray, Avrupa’da muvaffak olduğunda çok sevinmiş iftihar etmiştim. Gönül ister ki Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımlarımız da başarılarına yeni başarılar ilave etsin. Dünyada kendinden söz ettirsin. Fenerbahçe’yi ele geçirme, Galatasaray’ı ele geçirme gibi teşebbüsleri siyaset harici emellerle nasıl izah edeceksiniz? Kamuoyuna izah edilemeyen her hususu Cemaat’e yıkma, kendini temize çıkarma gibi bir refleks var. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında bunun da bir iftira olduğu anlaşıldı."
CİHAN

Yorumlar