Hilbert: Arda en iyi Türk futbolcu

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen Beşiktaş'ın eski oyuncusu Roberto Hilbert, Atletico Madrid'de oynayan Arda Turan'ın "en iyi Türk futbolcu" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hilbert: Arda en iyi Türk futbolcu
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen Beşiktaş'ın eski oyuncusu Roberto Hilbert, Atletico Madrid'de oynayan Arda Turan'ın "en iyi Türk futbolcu" olduğunu söyledi.

Hilbert, AA mahibirine yaptığı izahatda, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayer Leverkusen’in rakibi Atletico Madrid’de forma giyen ulusal futbolcu Arda Turan’ı Galatasaray’da oynadığı dönemden tanıdığını anlatım etti. Hilbert, 'Arda benim için şu an en çok çok Türk futbolcu. Milli takımda kaptan. Geçen sene Şampiyonlar Ligi finalini oynadı. İspanya’da şampiyon oldu. Galatasaray’ın şimdiye kadarki en iri yeteneklerinden biriydi. Madrid’deki ilk yılında kendini kabul ettireceğini kimse düşünemedi. Gerçekten saygı sezmek lazım' diye konuştu.

Alman futbolcu Hilbert, Atletico Madrid’e karşı yarın oynayacakları maçı kazanmak istediklerini belirterek, 'Şampiyonlar Ligi’nde gideceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Tur atlamak için kiminle oynadığınız iri bir rol oynamıyor. Tur atlamak için kazanmak lazım' ifadelerini kullandı.

'Türkiye daha çok potansiyele sahip'

Hilbert, Spor Toto Süper Lig ile Bundesliga içinde farklar bulunduğunu söyledi. Kendisinin Türkiye’de sportif ve şahsi şekilde da geliştiğini belirten Hilbert, 'Ancak bilhassa uluslararası kurda Almanya, Bundesliga ve ulusal takımıyla öteki bir düzey ulaştı. Uluslararası kurda Alman takımlarından korkuluyor. Almanya dünya şampiyonu oldu. Bayern Münih de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Bu sene 4 takım da Şampiyonlar Ligi’nde devam ediyor. Tur atlamak için iri şansları var' diye konuştu.

Türkiye’de son zamanlarda Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde sürprizler yaptığını, bu sezon Trabzonspor ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıktığına belli eden Hilbert, 'Bu, takımlarda kalitenin mevcut bulunduğu gösteriyor. Türkiye ligi gene de daha çok çok potansiyele sahip' ifadelerini kullandı.

'Almanya’da yabancı düşmanlığı arttı'

Eritreli bir kadınla evli bulunan Hilbert, Türkiye’den döndükten sonra Almanya’da ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının arttığına Şahit olduğunu anlattı. Hilbert, 'Eşim de ne yazık ki rasist saldırılara, hakaretlere uğradı ve bu yönde tecrübeler yaşadı. Benim açımdan yabancı düşmanlığı arttı. Bunu çok çok üzücü buluyorum' dedi.

Irkçılığa karşı duyarlı olunmasını dileyen Hilbert, '3 sene Türkiye’de, memleket dışındaydım. Ben orada yabancıydım. Ben de memleket dışında karşılandığım benzeri burada Almanların yabancılara karşı daha açık ve candan davranmalarını isterdim' değerlendirmesinde bulundu.

Hilbert, 'Her yabancı da suçsuz bir kuzu değil. Burada da farklar var. Benim ortak olduğum bireyler çok çok sevecen, ağır işte çalışan ve bu kültüre konsept sağlamaya uğraşan insanlar' ifadelerini kullandı.
İnsanların yabancı düşmanlığı ve ırkçılık hakkında daha duyarlı olmalarını sağlamak için bir takım organizasyonlara katıldığını kaydeden Hilbert, 'Irkçılığa karşı kırmızı kart göster' isimli projede etkinlik gösterdiğini söyledi. Alman oyuncu Hilbert, Bundesliga’da VfB Stuttgart ve Bayer Leverkusen’de forma giymiş, 2007’de Stuttgart takımıyla ligde şampiyon olmuştu.
Alman Milli Takımı’nda 8 defa forma giyen Hilbert, 2010-2013 yılları içinde Beşiktaş’ta oynamıştı.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar