Hikmet Karaman: Hak eden ligde kalacak

Spor Toto Süper Lig'de son sıralarda yer alan Kayseri Erciyesspor'da teknik direktör Hikmet Karaman, Fenerbahçe'ye 2 - 1 yenildikleri maçın ardından, hak edenin ligde kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hikmet Karaman: Hak eden ligde kalacak

Spor Toto Süper Lig'de son sıralarda yer alan Kayseri Erciyesspor'da teknik direktör Hikmet Karaman, Fenerbahçe'ye 2 - 1 yenildikleri maçın ardından, hak edenin ligde kalacağını söyledi.

Karaman, "Fenerbahçeyi kutluyorum. Maçın başında önemli bir kaç pozisyonumuz var. Daha sonra mağlup duruma düşüp beraberliği yakaladık. Aslında golden sonraki dakikalar futbolda çok önemli. Bir dakika içinde skor 2 - 1 oldu. Emenike'nin de futbol şansı var. Belki 1- 1'i devam ettirebilsek rakibimize büyük problemler açabilirdik. Ama bir gerçek var. Fenerbahçe iyi bir takım. İyi pas yapıyorlar. Zaman zaman tempolu oynayıp hücumda etkili olabiliyorlar. Caner önemli bir oyuncu. Herhalde 10. asistini yaptı. Aslında orada biz daha iyi organize olabilirdik. Golden sonra ilk 5 dakika iyi bir direnç gösterip farklı bir oyun planlamasıyla galibiyeti biz bulabilirdik." şeklinde konuştu.

Karaman, kapasitelerinin üstüne çıkarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydederek, "Karşımızda nihayetinde şampiyonluğa oynayan bir takım vardı. Bir yerde mücadele gücünüz belli bir yere kadar gelebiliyor. Karşılaşmanın hakemi de karşılaşmayı cesaretli yönetti. O ekibi de ayrı kutlamak istiyorum." diye konuştu.

Son 5 haftadır yakaladıkları seriyi Fenerbahçe maçıyla sonlandırdıklarının ve ligde kalma şanslarının sorulması üzerine Karaman, "Küme de düşebiliriz. Biz takım olarak bugün, şampiyonluğa oynayan bir ekibe karşı oynadık. Biz de futbol adına gelişmekte olan ve gelecekte bu ligde biz de varız diyen bir Erciyesspor seyrediyoruz. Bu maç da bize bir şeyler öğretti. Diğer takımlara da saygı gösteriyoruz ve hak eden ligde kalacak." cevabını verdi.

Kazandıkları penaltı pozisyonuyla ilgili de Karaman, "Gökhan Gönül'ü de dinledim. 'Bana göre penaltı değil' dedi. Bana göre de Gökhan topa hamle yapıyor; ama topa dokunamıyor. Topa deyebilse Gökhan'la hemfikirim. Yasin, Gökhan'a çok güzel bir çalım atmış. İkinci hamleyle yetişmeye çalışıyor; ama yetişemiyor. Yasin de dizine darbe alıyor. Bana göre de net penaltı." ifadelerini kullandı.

Kayseri Erciyessporlu Georges Constant Mandjeck, maça iyi başladıklarını belirterek, "Daha sonra kötü bir anda gol yedik. ikinci gol şanssız bir goldü bu herşeyi değiştirdi. Çok kötü bir dakikada geldi. Maalesef maçın özeti bu." dedi.

Erciyesspor'un Portekizli futbolcusu Edinho ise takım olarak kötü ve kolay goller yememeleri gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Önümüzdeki haftlarda bunun önüne geçmeliyiz. Bugün takım olarak Fenerbahçe ile başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik." CİHAN

Yorumlar