"Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz"

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Şaziye: - "Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda avantajlı durumdayız ama henüz oynanmamış iki maçımız var" - "Türk kadın basketbolu olarak Avrupa'da söz sahibi ülkeler arasındayız" - "Yoğun bir tempodan geçiyoruz ama bunu avantaja çevirebiliriz" - "Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan, herkese nasip olmayacak bir kariyere sahip"

Google Haberlere Abone ol
"Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz"


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Şaziye İvegin Üner, Ankara'da oynayacakları iki maçı da kazanmak istediklerini belirterek, "Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılma yolunda avantajlı durumdayız ama henüz oynanmamış iki maçımız var." dedi.

Şaziye, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ankara'da oynayacağı Bosna Hersek ve Romanya maçları öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bosna Hersek ve Romanya karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak ve grubu lider bitirmek istediklerini ifade eden milli basketbolcu, "Grubu lider tamamlamak ve 1. torbada yer almayı istiyoruz. Bu anlamda iki maçımız da bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Salona gelen veya televizyondan bizi izleyen basketbolseverlere iyi bir basketbol izlettirmek amacındayız. Maçlar sonunda üzerimize düşeni yapmanın rahatlığını yaşamalıyız." diye konuştu.


- "Sporda dün yoktur"

Şaziye İvegin Üner, grupta oynadıkları 4 maçın 3'ünden galibiyetle ayrıldıklarını hatırlatarak, "Sporda dün yoktur, her zaman ileriye bakmak zorundasınız. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve sahada nasıl bir basketbol ortaya koyduğumuz. Hücumda da savunmada da konsantre bir şekilde oynamamız gerekiyor. Kendi oyunumuzu sergilersek iki maçı da kazanırız." ifadelerini kullandı.

Türk kadın basketbolunun son yıllarda büyük bir çıkış yakaladığını dile getiren Şaziye, şöyle devam etti:

"Türk kadın basketbolu olarak Avrupa'da söz sahibi ülkeler arasındayız. Her sene üst düzey şampiyonalarda yer alıyoruz. İkinci kez olimpiyat oyunlarına katılma başarısı gösterdik. 2011 yılında Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, 2013'te de bronz madalya kazandık. Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan sonra sırada Dünya Basketbol Şampiyonası var. Avrupa Şampiyonası'nda final oynamış bir takım olarak altın madalya kazanmak ve Avrupa Şampiyonası'na direkt katılmak amacındayız."


- "Herkes belli bir ritm yakalamış durumda"

Milli basketbolcu, Türk takımlarından 8'inin Avrupa kupalarında mücadele ettiğini, bunun da haftada iki maç oynama anlamına geldiğine değinerek, bu zorlu ve yoğun sürecin kendileri için sorun oluşturmayacağını belirtti.

"Yoğun bir tempodan geçiyoruz ama bunu avantaja çevirebiliriz." diyen tecrübeli basketbolcu, şöyle konuştu:

"Geçen sene de yoğun bir dönem geçirmiştik, artık bu konuda tecrübeliyiz. Zorlu bir süreç olsa da bunu avantaja çevirebiliriz. Sonuçta hepimiz hazır ve belli bir ritm yakalamış durumdayız. Yoğun temponun sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum."


- Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan'ın vedası

Milli takım kaptanı Şaziye İvegin Üner, basketbolu bırakan eski takım arkadaşları Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan'ın Türk kadın basketboluna büyük emekleri olduğunu söyledi.

Nevriye ve Yasemin ile küçüklük ve gençlik yıllarını birlikte geçirdiklerini ve eskiye dayanan bir dostlukları bulunduğunu vurgulayan Şaziye, şunları kaydetti:

"Her ikisinin de eksiklikleri mutlaka hissedilecektir. Aktif basketbol hayatlarını tamamlasalar da basketbol hayatının içinde olmaya devam ediyorlar. Umuyorum ki yerlerine yeni sporcular yetiştireceklerdir. Bu anlamda iyi işler yapacaklarına eminim. Emekleri hiçbir zaman gözardı edilemez. Burada alacağımız güzel sonuçları onlara armağan etmek istiyoruz. Onlar adına gerçekten gurur duyuyorum. Beraber güzel işler başardık. Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan, herkese nasip olmayacak kariyere ve büyük bir yüreğe sahipler. Zaten o yürek olmasaydı, böylesine büyük işleri başaramazlardı."

Kaptan Şaziye İvegin Üner, Ankaralı basketbolseverlerden de övgüyle bahsederek, "Onlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Onlara 'gelin beraber olalım' diyeceğim ama biliyoruz ki zaten salona gelip yine büyük bir destekle yanımızda olacaklar. Yine aynı keyifle onlara güzel maçlar izlettirmek istiyoruz." diye konuştu.



Yorumlar