Hiç futbol oynamamış 500'e yakın kadın sahada bir araya gelecek

Hayatlarında hiç futbol oynamamış kadınları buluşturan turnuva için hazırlıklar tamam.

Google Haberlere Abone ol
Hiç futbol oynamamış 500'e yakın kadın sahada bir araya gelecek

Hayatlarında hiç futbol oynamamış kadınları buluşturan turnuva için hazırlıklar tamam. Yarın 500’e yakın kadın sahada bir araya gelerek futbol oynayacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve özel bir şirket tarafından organize edilen 'Kızlar Sahada' etkinliğinde, futbolun kazanmak ve kaybetmekten başka bir anlamı olduğunu hatırlatmak isteyen kadınlar sahaya çıkıyor. Yarın başlayacak turnuvada yeşil sahalarda Türkiye'nin pek alışık olmadığı görüntülerin yaşanacağı belirtiliyor. Güçlerini birleştirip takımlar kuracak olan kadınlar bir yandan sahanın tadını çıkartacaklar bir yandan da toplumsal sorunlara dikkat çekecekler.

Hayatlarında hiç futbol oynamamış kadınları buluşturan turnuva için hazırlıklar tamam. yarın 500'e yakın kadın sahada bir araya gelecek. Türkiye'nin tanınmış firmalarından toplam 22 takım ve 8 bireysel katılımcının bir araya getirdiği kadınlar, turnuvaya grup maçlarıyla başlayacak. Renkli görüntülerin yaşanacağı turnuvada takımlar sahaya kostümleriyle ve pankartlarıyla çıkacaklar.

Topluma katkı sağlarken eğlenecek olan kadınlar, ekip ruhunu en iyi yansıtan ve en çok bağış toplayan takımlara verilecek hediyeleri almak için de yarışacaklar. Kızlar Sahada etkinliğinde TFF'nin desteği ile en çok bağış toplayan takıma Milli Takımlar Antrenörü Fatih Tekke ve takım ruhuyla en çok ilham veren ekibe U-19 Milli Takım Teknik Sorumlusu Vedat İnceefe 4 Mayıs Pazar günü antrenman verecek.

U14 KIZLARIMIZDAN KADINLARA DESTEK

Sahada unutulmaz anların yaşanacağı turnuvanın bitiş tarihi olan 4 Mayıs'ta, Galatasaray - Beşiktaş U14 kızları gösteri maçı yapacaklar.

Futbol aracılığıyla kadınları güçlendirmeyi hedefleyen projede tüm seyirci gelirleri ise Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Hadi Beni Harekete Geçir projesine bağışlanacak. Bu projeyle Eyüp Merkez Ortaokulu'ndaki 700 çocuğun spor imkanlarının iyileştirilmesi ve 2014 Sonbahar dönemi itibariyle de spora başlamaları hedefleniyor. Projede aynı zamanda Kadın Araştırmaları Merkezi aracılığıyla İTÜ 'de okumakta olan kız çocuklara burs fonu sağlanacak.

Kızlar Sahada projesinin ilki 2013 yılında gerçekleşmişti. Geçen seneki turnuvadan hafızalarda ise annesini destekleyen çocuklar, hayat arkadaşlarının başarısı için tezahürat yapan eşler ve binlerce taraftarın coşkusunun yansıdığı ilginç tribün manzaraları kaldı.

Turnuvada grup maçları, yarın, final maçları ise 3 – 4 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Maslak’ta oynanacak.
CİHAN

Yorumlar