Hertha Berlin’i genç futbolcu Tolga Ciğerci, sırtladı

Bundesliga’nın 15. haftası dün oynanan iki karşılaşmayla tamamlandı. Hertha Berlin, Türk futbolcu Tolga Ciğerci’nin de bir gole imza attığı maçta Eintracht Braunschweig’i deplasmanda 2-0 yendi.

Google Haberlere Abone ol
Hertha Berlin’i genç futbolcu Tolga Ciğerci, sırtladı

Bundesliga’nın 15. haftası dün oynanan iki karşılaşmayla tamamlandı. Hertha Berlin, Türk futbolcu Tolga Ciğerci’nin de bir gole imza attığı maçta Eintracht Braunschweig’i deplasmanda 2-0 yendi. Wolfsburg da konuk olduğu Freiburg’u 3-0′la geçerek üst sıralara tırmanışını sürdürdü.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nin 15. haftası deplasman takımlarının zafer haftası olarak kayıtlara geçti. Seyirci baskısına aldırmayan altı ekip dış sahada üç puan sevinci yaşarken, sadece iki takım taraftarları önünde galibiyete ulaşabildi. Bir maçta ise puanlar paylaşıldı. Soğuk havaya rağmen Bundesliga tribünleri yine doldu taştı. 388 bin 882 biletli seyirci takımlarına destek vermek için stadyumlara koştu. İki penaltı düdüğü çalan hakemler, üçü ikinci sarıdan olmak üzere 5 kez kırmızı kartına başvurdu. 37 de sarı kart gösterdi. Rakip fileler bu hafta da bolca havalandı.

28 gol ağlarla buluştu. Bunların 7′sini ligdeki yenilmezlik serisini 40 maça çıkaran Bayern Münih attı. Sezonun en farklı galibiyetine imza attı. 39′a çıkardığı gol sayısıyla Bavyera ekibi, en fazla gol atan, kalesinde gördüğü 7 golle de en az gol yiyen ekip unvanlarını da eline geçirdi. Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Nürnberg, galibiyet hasretini 15 maça çıkardı. Kırmızı-Siyahlılar ligde üç puanı bir arada göremeyen tek takım.

Haftanın kapanış maçında ligin yeni ekipleri Eintracht Braunschweig ile Hertha Berlin karşı karşıya geldi. Konuk başkent ekibi, ligin son sırasındaki Braunschweig’i 2-0 yenerek yedinci sıraya yükselip Avrupa kupaları şansını sürdürdü. Taraftarları önünde altıncı yenilgisini alan Mavi-Sarılıların son sıradaki yeri değişmedi. Oyunun genelinde Hertha Berlin’in bariz üstünlüğü vardı. Mavi-Beyazlıların üç puanında Türk oyuncusu Tolga Ciğerci’nin katkısı büyüktü. Doksan dakika boyunca takımının ataklarını yönlendiren genç orta saha, başarılı futbolunu attığı güzel golle süsledi. Bu aynı zamanda Tolga’nın Bundesliga’da attığı ilk golüydü. Hertha Berlin’in diğer sayısını Ramos kaydetti.

WOLFSBURG, SERİYİ 7 MAÇA ÇIKARDI

Son haftaların çıkıştaki ekibi Wolfsburg, alt sıralardan kurtulma savaşı veren Freiburg’un konuğu oldu. Mücadeleden 3-0′lık net skorla galip çıkan Wolfsburg, sıralamada 5′incilkte kendine yer bulup Devler Ligi umutlarını canlı tuttu. Bu maçta yeşil-beyazlıları üç puana taşıyan golleri Maximilian Arnold, Ivica Olic ve Marcel Schäfer kaydetti. Wolfburg, böylece ligdeki yenilmezlik serisini yedi maça çıkartıp yükselişini sürdürürken, yedi aydır sahasında kazanamayan Freiburg ise düşme hattı olan 17. sıradaki yeri değişmedi. CİHAN

Yorumlar