Her mahalleden şampiyon sporcu hedefi

- Türkiye Atletizm Federasyonu, atletizmi her kesime yaymak ve sporcu sayısını artırmak için her mahalleden idol olacak bir atlet çıkarmak istiyor - Başkan Çintimar: "Futbolda bir Messi herkes olamayabilir çünkü hedef çok uzak ama her mahallenin bir Türkiye şampiyonasında ilk 3'e girecek atleti olabilir"

Google Haberlere Abone ol
Her mahalleden şampiyon sporcu hedefi


MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Şampiyona ve olimpiyatlarda Türkiye adına daha çok sporcunun yarışmasını sağlamak isteyen Türkiye Atletizm Federasyonu, atletizmi tabana yayarak her mahalleden bir atlet çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak göreve geldikten sonra atletizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türk atletizminin 2020 ve 2024 olimpiyatları için önemli hedefler koyduğunu dile getiren Çintimar, "Hedefimiz bir dahaki olimpiyata 100 kişi ve 2024'te de tam takım olarak katılabilmek. Türkiye atletizmi olimpiyata 20-30 kişiyle gitmek için mücadele vermemeli. Hedefimiz bu yıl için 40 kişi ama ilerleyen yıllardan çok daha fazla." diye konuştu.

Bir mahalleden şampiyon atlet çıktığında oradaki çocukların etkilendiğini anlatan Çintimar, şunları kaydetti:

"Böyle bir idol oluşturmak bunu da atletizmde oluşturmak istiyoruz. Futbolda bir Messi herkes olamayabilir çünkü hedef çok uzak ama her mahallenin bir Türkiye şampiyonasında ilk 3'e girecek atleti olabilir. Bunun için de herkesin bir şekliyle bu işin içine girmesini bekliyoruz. Atletizm, her fizik yapısına uyan bir branş. Çok kilolu, zayıf, iri yarı herkese uyabilecek bir branş. 24 erkek ve 23 bayan branşı olan bir spordan bahsediyoruz. Onun için bu anlamda önümüzdeki dönemlerde de atletizmin çok daha yukarı gittiğini göreceğiz. "

2012-2013 yıllarında Türkiye liglerinde yarışan atlet sayısının 2 bin 663 olduğunu aktaran Çintimar, 2016'nın ilk 5 ayı sonunda 13 bin 800 atletin yarıştığını, bu rakamın yıl sonunda 30 bine çıkmasını beklediklerini belirtti.

Yorumlar