Hentboldan "üç adım"a atladı

- Genç milli atlet Mert Çiçek, hentbolla başladığı spor kariyerini atletizmde üç adım atlamayla sürdürüyor - Mert Çiçek: "Avrupa Gençler Şampiyonası'na kadar birçok yarış var, hepsinde en iyi sonuçları almak istiyorum" - "Birçok branşta mücadele ettim ama atletizm odak branşım oldu"

Google Haberlere Abone ol
Hentboldan "üç adım"a atladı


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Spor kariyerine hentbolla başlayan ve atletizmde üç adım atlamada başarılı bir şekilde kariyerini sürdüren Mert Çiçek, "Avrupa Gençler Şampiyonası'na kadar birçok yarış var, hepsinde en iyi sonuçları almak istiyorum." dedi.

Mert Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de devam eden çalışmalarının çok verimli geçtiğini, kampa geç katılmasına rağmen her şeyin planlandığı gibi gittiğini belirtti.

Sezona iyi başladıklarını, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Mert, şöyle konuştu:

"Yeter ki sakatlık olmasın. Çok önemli hedeflerimiz var. Öncelikli olarak Avrupa Gençler Şampiyonası var, onun için hazırlık dönemindeyiz. İnşallah kış sezonunda verimli olup, daha önemli olan yaz sezonunu iyi geçiririz. Avrupa Gençler Şampiyonası'na kadar birçok yarış var, hepsinde en iyi sonuçları almak istiyorum."


- Hedef, olimpiyat


Mert Çiçek, her sporcu gibi hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Her sporcu olimpiyata birçok kez katılmak ister. Önümüzde 2020 Tokyo Olimpiyatları var, bu süre zarfında bir sürü yarış var. Umarım bu süreç dilediğimiz gibi geçer ve 2020 hedefine ulaşırız. Yaşım daha küçük ve önümüzde 4 sene var. Dört sene çok uzun. Bu süre içinde olimpiyat kotasını geçip, olimpiyatta yer almak istiyorum."


- Spora hentbolla başladı


Mert Çiçek, spora, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle ilk önce hentbol ile başladığını bildirdi.

Birçok branşta spor yaptığını ancak atletizmin odak branşı olduğunu anlatan Mert, şunları kaydetti:

"Hentboldan atletizme geçmiş oldum ve atletizmde ilerledim. Kısa süre hentbol oynadım. Yaklaşık 9 senedir profesyonel olarak atletizm yapıyorum. Hentbolda sağ oyun kurucu oynuyordum. Şimdi üç adım atlıyorum, yıldızlarda hem salon hem açık Türkiye rekorları bana ait. Geçen sene 2 santimetreyle dünya üçüncülüğüm kaçtı. Dünya Liselerarası Şampiyonası'nda üç adımda birinci oldum. 110 metre engellide dünya üçüncüsü oldum."

Üç adım atlamada en iyi noktaya ulaşmak istediğini, öğretmen olduktan sonra da hedefini düzgün sporcu yetiştirmek olarak belirlediğini anlatan Mert, "İnşallah öyle bir sporcum olur ve benim de yüzüm güler." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar