Hentbol: 2016 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

- A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın Ankara'daki kampı başladı

Google Haberlere Abone ol
Hentbol: 2016 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

ANKARA (AA) - A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'ta, Danimarka ve Rusya ile yapacağı karşılaşmalar için Ankara'da kampa girdi.

Başkentte 20 Mayıs Cuma gününe kadar çalışacak milliler, Danimarka ile 1 Haziran'da Rize'de yapacağı karşılaşma öncesi 23 Mayıs'ta bu şehre gidecek. Milliler gruptaki son maçında 5 Haziran'da, Krasnodar kentinde Rusya ile karşılaşacak.

Türkiye grupta daha önce oynadığı maçlarda deplasmanda Danimarka'ya 28-19, Portekiz'e 24-23, sahasında da Rusya'ya 44-30 kaybetmişti. Ay-yıldızlılar, Portekiz ile sahasında yaptığı ikinci karşılaşmayı ise 37-31 kazanmıştı.

Milliler, 6. Grup'ta 2 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor.

Başantrenör Hikmet Vurgun yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu sporcular yer alıyor:

Kaleci: Sara Keçeci (Danimarka), Sevilay İmamoğlu Öcal (Muratpaşa Belediyespor), Merve Durdu (Üsküdar Belediyespor)

Sol kanat: Fatmagül Sakızcan (Kastamonu Belediyespor)

Sağ oyun kurucu: Fatma Atalar (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Betül Yılmaz (Zağnosspor), Merve Adıyaman (Üsküdar Belediyespor), Yeliz Yılmaz (Kastamonu Belediyespor), Olha Vashchuk (Ardeşen Gençlik)

Orta oyun kurucu: Aslı İskit (Muratpaşa Belediyespor), Sabiha Gündoğdu (Anadolu Üniversitesi), Serpil İskenderoğlu (Kastamonu Belediyespor)

Sol oyun kurucu: Diğdem Hoşgör (Muratpaşa Belediyespor), Duygu Aydoğan Soysal, Yeliz Özel, Elif Sıla Aydın (Yenimahalle Belediyespor)

Sağ kanat: Yağmur Toprak, Yasemin Güler (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Esin Sağdıç (Muratpaşa Belediyespor)

Pivot: Ceren Demirçelen (Kastamonu Belediyespor), Nurceren Akgün (Yenimahalle Belediyespor), İrem Köseler (Muratpaşa Belediyespor).



Yorumlar