Hentbol: 2016 Avrupa Bayanlar Şampiyonası Elemeleri

- 6. grupta yer alan milliler, Danimarka ve Rusya maçları için 16 Mayıs'ta Ankara'da kampa girecek

Google Haberlere Abone ol
Hentbol: 2016 Avrupa Bayanlar Şampiyonası Elemeleri


ANKARA (AA) - A Milli Bayan Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'ta Danimarka ve Rusya ile yapacağı karşılaşmalar için 16 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da kampa girecek.

Türkiye Hentbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgilere göre millilerin, 20 Mayıs Cuma gününe kadar başkentte çalışacakları bildirildi.

Çalışmalarını 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Rize'de sürdürecek milliler, Danimarka karşılaşmasını 1 Haziran'da bu kentte oynayacak.

Milli takım, gruptaki son maçında ise 5 Haziran'da Krasnodar kentinde Rusya ile karşılaşacak.

Türkiye grupta daha önce oynadığı maçlarda deplasmanda Danimarka'ya 28-19, Portekiz'e 24-23, sahasında da Rusya'ya 44-30 kaybetmişti. Ay-yıldızlılar, Portekiz ile sahasında yaptığı ikinci karşılaşmayı ise 37-31 kazanmıştı.

Milli takım, 2 puan ve averajla grubunda üçüncü sırada bulunuyor.

Antrenör Hikmet Vurgun yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu sporcular yer alıyor:

Kaleciler: Sara Keçeci (Danimarka), Sevilay İmamoğlu Öcal (Muratpaşa Belediyespor), Merve Durdu (Üsküdar Belediyespor)

Sol kanat: Fatmagül Sakızcan (Kastamonu Belediyespor)

Sağ oyun kurucu: Fatma Atalar (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Betül Yılmaz (Zağnos Spor), Merve Adıyaman (Üsküdar Belediyespor), Yeliz Yılmaz (Kastamonu Belediyespor), Olha Vashchuk (Ardeşen Gençlik)

Orta oyun kurucu: Aslı İskit (Muratpaşa Belediyespor), Sabiha Gündoğdu (Anadolu Üniversitesi), Serpil İskenderoğlu (Kastamonu Belediyespor)

Sol oyun kurucu: Diğdem Hoşgör (Muratpaşa Belediyespor), Duygu Aydoğan Soysal, Yeliz Özel, Elif Sıla Aydın (Yenimahalle Belediyespor)

Sağ kanat: Yağmur Toprak, Yasemin Güler (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Esin Sağdıç (Muratpaşa Belediyespor)

Pivot: Ceren Demirçelen (Kastamonu Belediyespor), Nurceren Akgün (Yenimahalle Belediyespor), İrem Köseler (Muratpaşa Belediyespor).

Yorumlar