Hentbol: 15. Erkekler Akdeniz Şampiyonası

- Türkiye, çeyrek finalde Fransa'ya yenilerek elendi

Google Haberlere Abone ol
Hentbol: 15. Erkekler Akdeniz Şampiyonası


MARAKEŞ (AA) - 18 Yaş Altı Erkek Milli Hentbol Takımı, 15. Akdeniz Şampiyonası'nda Fransa'ya yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen organizasyonda mücadele eden milliler, çeyrek finalde Fransa ile karşılaştı. Türkiye, rakibine 30-15 yenilerek turnuvadan elendi.

Maçın ardından AA muhabirine konuşan milli takımın başantrenörü Yusuf Ali Kurt, "Şampiyonluk hedefiyle buraya geldik. Kötü bir organizasyona denk geldiğimiz için turnuvaya kötü başladık. Şampiyonaya istediğimiz gibi hazırlanamadık. Rakiplerimiz yıl içerisinde katıldıkları turnuvaların ardından buraya geldi. Takım olarak kısa ve zayıf kaldık. Bundan sonraki şampiyonalara daha iyi hazırlanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Geçen yılki Akdeniz Şampiyonası'nda final oynadıklarını hatırlatan Kurt, "Önümüzde Avrupa Şampiyonası elemeleri var, Türkiye'ye dönünce hazırlıklara başlayacağız. Bu turnuvada, tecrübe kazanmak için daha fazla hazırlık maçı yapmamız gerektiğini gördük. Ülkemizde bu yaş grubunda fazla maça çıkma şansımız olmuyor. Sadece antrenman maçları yapabiliyoruz. Milli takıma daha fazla kulüp takımından sporcu almamız gerekirken sadece 3'ünden sporcu alabildik." ifadelerini kullandı.

Yarın yarı final maçlarıyla devam edecek şampiyona, 18 Şubat'a kadar sürecek.

Yorumlar