Hem yöneticilik yapıyor hem yarışıyor

- Türkiye Oryantiring Federasyonunda asbaşkanlık görevini yürüten 60 yaşındaki Nermin Fenmen, aynı zamanda şampiyonalara yarışmacı olarak katılarak derece elde etmeye çalışıyor - Fenmen: "Oryantiring için yurt içi ve dışında kurs ve seminerlere katıldım, spor yapmanın yaşı yok"

Google Haberlere Abone ol
Hem yöneticilik yapıyor hem yarışıyor


SİNOP (AA) - KENAN TÜRKSEVEN - Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulunda yer alan 60 yaşındaki Nermin Fenmen, şampiyonalara sporcu olarak katılarak dereceler elde etmeye çalışıyor.

Fenmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oryantiring sporuyla 2006 yılında katıldığı bir etkinlikte tanıştığını ve ilgisinin sürekli arttığını söyledi. Federasyonun 2012 yılında genel kurulunda yönetim kuruluna seçildiğini anımsatan Fenmen, halen asbaşkan olarak görev yaptığını belirtti.

Oryantiring sporunun Türkiye'de yavaş yavaş yaygınlaşan bir spor dalı olduğunu belirten Fenmen, "Oryantiring için yurt içi ve dışında kurs ve seminerlere katıldım. 2007 yılından sonra yarışmacı olarak şampiyonlara katılmaya başladım. Dereceler de elde ettim. 2012 yılına geldiğimizde sporcu kimliğimin yanına yöneticilik de eklendi. Federasyonda asbaşkanlık görevine kadar yükseldim." ifadelerini kullandı.

"Spor yapmanın yaşı yok." diyen Fenmen, 60 yaşında olmasına karşın hala spor yapmaya devam ettiğini vurguladı.


- "Oryantiring yolda giderken düşünmektir"


Fenmen, oryantiringin sadece bisiklet ve koşmadan oluşmadığını dile getirerek, "Oryantiring aynı zamanda strateji oluşturmak, yolda giderken düşünmek, düşünceyi kaybetmemek demektir. Bu sporu yaparken sinirlerin sağlam olması gerekiyor." dedi.

Çocukların oryantiringle ilkokul çağında tanışmalarının sağlanması gerektiğini belirten Fenmen, şöyle konuştu:

"Okul sporlarıyla el ele vererek Türkiye'de oryantiring sporu adına çok şeyler yapmaya çalışıyoruz. 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü'nde Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 45 bin çocuk oryantiring yaptı. Uluslararası Oryantiring Federasyonunun düzenlediği etkinlikte ülkeler arasında da rekabet yaşandı. İsveç bu sporun beşiği olmasına rağmen onlar 33 binde kalırken, biz 45 bin çocukla bu sporu yaptık."

Fenmen, toplumda yaş olarak 30'dan sonra "spor benden geçti" gibi düşünceler oluştuğunu bunun ise sporun gelişmesine engel olduğunu söyledi.

Yorumlar