"Hedefim bir ilki başarmak"

- Endonezya'dan Kanada'ya dünyanın birbirinden farklı yerlerinde kulaç atan Mustafa Aydoğdu'nun yeni hedefi, Arjantin'deki 88 kilometrelik zorlu parkuru geçen ilk Türk yüzücü olmak - 54 yaşındaki yüzücü Aydoğdu: "Arjantin'deki 88 kilometrelik parkuru Türkiye'den kimse yüzmedi, belki Avrupa'da bile bunu başaran yok. Geçtiğimiz yıl kapora için istenen 1000 dolar ve yol masrafları nedeniyle bu hedefimi gerçekleştiremedim. Bu yıl destek gelse de gelmese de aralık ayında bu parkuru geçmeye çalışacağım"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefim bir ilki başarmak"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Yaşıtları emekli olup, sessiz bir köye yerleşmenin hayallerini kurarken, 54 yaşındaki esnaf Mustafa Aydoğdu, okyanusları yüzerek geçmenin peşinde.

Endonezya'dan Kanada'ya dünyanın birbirinden farklı yerlerinde kulaç atan Aydoğdu'nun yeni hedefi, Arjantin'deki 88 kilometrelik zorlu parkuru geçen ilk Türk yüzücü olmak.

İstanbul'da bir üniversitenin kantinini işleten ve Boğaziçi Yüzme Kulübünün de kuruculara arasında yer alan Mustafa Aydoğdu, Arjantin Uluslararası Hernandarias-Parana Ultra Açık Su Yarışı parkurunu geçerek bir ilki başarmak istediğinin altını çizdi. Aydoğdu şunları kaydetti:

"Arjantin'deki 88 kilometrelik parkuru Türkiye'den kimse yüzmedi, belki Avrupa'da bile bunu başaran yok. Hedefim bir ilki başarmak. Geçtiğimiz yıl kapora için istenen 1000 dolar ve yol masrafları nedeniyle bunu gerçekleştiremedim. Bu yıl destek gelse de gelmese de aralık ayında bu parkuru geçmeye çalışacağım. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının tadını aldım, artık bir şekilde kademe atlamam gerekiyor."

Sponsorlardan destek gelmesi halinde tüm okyanus ve denizlerde yüzebileceğini dile getiren Aydoğdu, "Kulübümüz ve sponsorlardan belirli bir destek geliyor ama bu desteğin daha fazla olmasını bekliyorum. Güçlü bir sponsor arkamda olursa tüm okyanuslarda Türk bayrağını dalgalandırabilirim." dedi.


- Yunanistan'da yarışacak


İstanbul'un boğaz semti olan Kuzguncuk'ta doğan 54 yaşındaki Mustafa Aydoğdu, Arjantin'den önce ise cumartesi günü Yunanistan'da yarışacak.

Yunanistan'da Kalamata-Velika arasındaki 31 kilometrelik parkurda kulaç atacak Aydoğdu, şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan'da bu yıl 28. kez yapılacak yarışı, Arjantin'e bir hazırlık olarak görüyorum. Geçen sene bu parkurda Boğaziçi Yüzme Kulübünün de kuruculara arasında yer alan Emre Seven ile birlikte yüzmüştük. Aynı parkuru yine tamamlamak istiyorum. Geçen sene oldukça fırtına yemiştim ve parkuru 12 saatte tamamlamıştım. Bu sene hedefim, 7-8 saatte yarışı tamamlamak ve geçtiğimiz yıl elde ettiğim dokuzunculuktan daha iyi bir derece yapmak. Bu hedef doğrultusunda antrenmanlarımı yapıyorum. Kuzguncuk'ta her akşam bir saat akıntı antrenmanı yapıyorum. Vücudumun daha çok kuvvetlenmesi için akıntıya karşı yüzüyorum. Bunun büyük faydası oluyor. Normal bir havuzda yüzmektense, akıntıya karşı yüzmek vücuda anormal kuvvet veriyor."


- "100'ün üzerinde madalyam var"

Yüzmeye ilgisinin Kuzguncuk sahillerinde başladığını belirten Mustafa Aydoğdu, "15 yaşında boğazı geçtim. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına katıldım. 100'ün üzerinde madalyam var. Avustralya hariç, neredeyse dünyanın her yerinde yüzdüm. Yüzme sevgim sağlam olduğu sürece inşallah benden ayrılmayacak. İnsanlar kahve köşelerinde vakitlerini harcayacaklarına, sigara içeceklerine, yüzmelerini tavsiye ediyorum. Yüzme her yaşta yapılabilecek, sağlığa da büyük yararı olan bir spor." değerlendirmesinde bulundu.

Yüzme tutkusunun, ailesini pek memnun etmediğini de dile getiren Aydoğdu, "Ailem benim yüzmemi pek istemiyor. Çünkü onları sık sık yalnız bırakmak zorunda kalıyorum. Benimle birlikte olmak istedikleri için yüzmeme biraz mesafeli yaklaşıyorlar. Esnaflık yaptığım üniversitedeki öğrencilerin ise büyük desteğini görüyorum. Televizyonda biri yüzse, "Abi sen misin?" diye koşa koşa yanıma geliyorlar." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar