Hedef, olimpiyatta altın madalya

- Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında birçok madalya kazanma başarısı gösteren Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusu Selçuk Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya hedefliyor - Selçuk Çebi: "Bu olimpiyatta bir öncekine göre daha tecrübeli olacağız. Artık daha tecrübeli bir Selçuk Çebi var. İnanıyorum ki bu tecrübemizle daha iyi yerlerde olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Hedef, olimpiyatta altın madalya


ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında birçok madalya kazanma başarısı gösteren Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusu Selçuk Çebi, ikinci kez katılacağı olimpiyatlarda altın madalya hedefliyor.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 75 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Selçuk Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek eksiği olan olimpiyat madalyasını kazanmak istediğini söyledi.

Bugüne dek 6 kez Dünya Şampiyonalarına katılan Trabzonlu milli sporcu, 2009 yılında Danimarka'da, 2010'da Rusya'da ve 2015'te de ABD'de olmak üzere üç kez şampiyonluğa ulaşan Selçuk Çebi, olimpiyat oyunları öncesi hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatarak, tamamen Rio'ya odaklandıklarını, başka bir şey düşünmediklerini aktardı.

Kariyerinde sadece olimpiyat madalyasının eksik olduğunu belirten Selçuk Çebi, "Bu madalyayı almak için önümüzde Rio Olimpiyat Oyunları var. Bu olimpiyatta elimden geleni yaparak altın madalya kazanmak istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Eğer kazanacağımız madalyanın rengi altın olursa ne mutlu bize." dedi.

Selçuk Çebi, olimpiyatlara az bir süre kaldığını da ifade ederek, "Çok yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Artık son kamp kaldı. Önümüzdeki günlerde Bolu'da başlayacak bu kampta rakiplerimizi daha iyi analiz etme şansı bulacağız. Rakiplere göre taktik çalışmalar yapacağız. İnşallah son kampın ardından Rio'ya hazır olacağız." diye konuştu.

İkinci kez olimpiyatlara gitme başarısı gösterdiğini vurgulayan Selçuk Çebi, "Bu olimpiyatta bir önceki olimpiyada göre daha tecrübeli olacağız. Artık daha tecrübeli bir Selçuk Çebi var. İnanıyorum ki bu tecrübemizle daha iyi yerlerde olacağız. Tek sorunumuz heyecan ve stres. Olimpiyatlar 4 yılda bir geldiği için heyecan ve stres daha fazla oluyor. İnşallah bu heyecan ve stresi de yenmiş olacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Çok iyi milli takım hocalarıyla çalıştıklarını da aktaran Selçuk Çebi, şunları kaydetti:

"Hocalarımız sağ olsun bizim her türlü sıkıntımızla ilgileniyorlar. Bu antrenörlerimiz olmamış olsa bizim zaten olma şansımız da yoktu. Onlar bizi cevher haline getiren değerlerimizdir. Şu anda başımızda teknik direktörümüz Salih Bora var. Bu hocamızın yanı sıra Remzi Öztürk, Muttalip Yerlikaya, Akif Canbaş, Serkan Özden, Yusuf Düzel. Altı tane çok değerli antrenörümüzün gözetiminde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepsi bizim madalya alabilmemiz için elinden geleni yapıyor. Onlar bizden daha fazla heyecanlılar. İnşallah onların bu heyecanını madalyalar ile taçlandıracağız."

Olimpiyat madalyasını kazanması durumunda tüm Türk halkına armağan edeceğini vurgulayan Çebi, "Daha önce kazandığımız üç dünya şampiyonluğu madalyasını aynı zamanda 3 evladıma bağışlamıştım. Şimdi eğer bu olimpiyat madalyası gelirse bunu da eşime armağan edeceğim." ifadesini kullandı.

Selçuk Çebi, Rio'ya en çok güreşçinin 15 kişiyle Rusya'dan katılacağını, ardından 14 kişiyle Türkiye'nin geldiğini, bundan dolayı madalya kazanma şanslarının çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.


Yorumlar