Hayri Kozak: Galatasaray'ın en büyük sorunu moralsizlik

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Galatasaray'ın en büyük sorununun moralsizlik olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hayri Kozak: Galatasaray'ın en büyük sorunu moralsizlik

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Galatasaray'ın en büyük sorununun moralsizlik olduğunu söyledi.

Skytürk 360 Spor’a açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılı divan kurulu üyesi Hayri Kozak, Galatasaray'ın en büyük sorununun moralsizlik olduğunu belirtti. Takımdaki düşüşün nedenini bilmek için futbol adamı olmaya gerek olmadığını ifade eden Kozak, "Biz sadece izleyici olarak yorum yapabiliriz. Yalnız takımda bir moral dağınıklığı olduğu vaka. İçerde ciddi bir koordinasyonsuzluk olduğu ortada. İlk günde Fatih Terim’in gelişiyle beraber sayın başkan Ünal Aysal ve CEO Lütfi bey orada bulundular. Hemen ardından alınan bir kararla kulüp ikinci başkanı Özkan Olcay görevlendirildi. Kısa bir süre sonra kulübün CEO’su Florya’dan sorumlu kişi olarak tayin edildi. Şimdi de basın danışmanı Şükrü Ergün, amatör sporlardan sorumlu Mehmet Cibara. Bu tam bir kargaşa. Bunlar büyük yanlışlar. Futbolcular da gayet normal olarak hayatlarında görmediği bir manzara, tabii şaşkına dönmüş durumda oluyor. Durup dururken bir sürü yönetim kurulu üyeleri geliyor, antrenmanları izliyor. Yönetim kurulu üyeleri gelmediği maçlara deplasmana gidiyorlar. Takımda moral yok. Ciddi bir sahipsizlik var. Bu işi bilen uzman kişilerle Florya yönetilmiyor." diye konuştu.

"İKİNCİLİĞİ BIRAKMAMAMIZ LAZIM"

Takımın düzlüğe çıkması için Florya’dan sorumlu olacak yöneticinin çok iyi seçilip oraya getirilmesi gerektiğini savunan Hayri Kozak, "Artık sezon sonuna çok az kaldı. Ben olsam geriye dönük yıllarda sıcak izlenimler bırakmış, hakikaten futbolcularla iyi ilişkiler kurmuş, sempatisiyle ilgi toplamış Abdurrahim kardeşimiz var, çağırdığınız zaman hemen gelir, onu düşünürdüm. Bu arada eski futbolcumuz olan Ujfalusi’yi getirdik. Ne yapar orada bilmiyorum. Ujfalusi geldiği günden beri varlığı televizyona yansımadı. Bu saatten sonra %100 performans sergilese ne olur?" dedi.

Ligde ikinciliğin peşini bırakmamak gerektiğini kaydeden sarı - kırmızılı divan üyesi Hayri Kozak, "Şampiyonlar Ligi’nden elenmişiz, 11 puan farkla şampiyonluk yarışından düşmüşüz, üçüncüsü ve en vahimi Beşiktaş son derece yüksek bir moralle cidden ciddi bir enerjiyle önümüze geçmiştir. Bizim için en kritik olay gelinen şu günde ne yapıp ne edip ikinciliği bırakmayıp en azından Şampiyonlar Ligi’ni yakalamaktır. Burada Beşiktaş’ın puan kaybedip, Galatasaray’ın da bütün maçları kazanması lazım." diyerek konuştu.

"MANCİNİ'DE FATİH TERİM'İN HEYECANINI BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Teknik direktör Roberto Mancini'nin takımdan gitmesinin de hiçbir şekilde çözüm olmayacağının da altına çizen Hayri Kozak, "Başkan Ünal Aysal harikalar yarattı. Başarıyla götüren Fatih Terim’i 24 saatte işinden ettiğini bütün kamuoyu biliyor. Ben o konunun içinde bulunmuş ve çok üzüntü duymuş bir insanım. Başkan ve yöneticileri inanılmaz bir işe imza attı. Fatih Terim gitti, Mancini geldi. Mancini için konuşmak yanlış olur. Geldi neye uğradığını şaşırdı. Hangi ortama geldiğini farkında değildi. Farkındaysanız ayaklarını uzatmış kulübede oturuyor. Ondan Fatih Terim’in dinamizmini, heyecanını, motivasyonunu beklemek mümkün değil. Fatih Terim yıllarca Florya’nın nefesini almış, çimini koklamış, orda hayatı geçmiş, futbolcularla baba-oğul ilişkisi olan bir arkadaşımızdır. Yani sen onurunu zedeleyerek kapının önüne koy! Bu hatayı kabul etmek mümkün değil. Sonra da başımıza gelemeyen kalmadı." şeklinde konuştu.

Hayri Kozak, Galatasaray'ın mali durumuna da değinerek, şöyle konuştu: "Galatasaray’ın mali durumu çok kötüdür. İflasın eşiğine geldi, demek doğru olmaz. Sadece iyi yönetilmeye ihtiyacı vardır. Asla ve asla kulüp mali açıdan iyi yönetilmemektedir. Olağanüstü Galatasaray’ın tarihinde görmediği seviyede harcamalar vardır. Galatasaray tarihinin son 3 yılda sayın Aysal geldiğinden bu yana, 1.5 milyar TL harcanmış. Siz böyle para harcadığınız sürece bir tarafta ciddi bir borç dururken, siz hiç bir yere gidemezsiniz. Galatasaray’ın birikmiş borcu da 555 milyon TL’dir. Bilançolar dışında da çok ciddi bir rakam vardır. Onu da bilen biliyordur. Gazetelere afaki demeçler verip “Yok Galatasaray içten yıkılıyor, dıştan yıkılıyor. Herkes cephe aldı.” deniyor, herkes sanki Galatasaray’la uğraşıyor gibi gereksiz, anlamsız demeçler vererek, yöneticiler tarafından, başkan tarafından hiçbir yere gidilmez."

CİHAN

Yorumlar