Hayallerindeki forma ve kramponlara kavuştular

İç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye'de kurdukları "Göçmenler" takımıyla turnuvalara katılan Suriyeli futbolculara bir spor firması forma, çorap, dizlik ve krampon hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Hayallerindeki forma ve kramponlara kavuştular
Suriye'de çeşitli liglerde yer alan takımlarda forma giyerken ülkelerindeki savaştan kaçarak geldikleri İzmir'de, "Göçmenler" adıyla takım kurarak turnuvalarda mücadele eden ve kimi zaman giyecek forma ve ayakkabı bulamayan Suriyeli futbolcular, hayallerindeki forma ve kramponlara kavuştu.

Anadolu Ajansı’nın haberi üzerine harekete geçen bir spor firması, resmi statüsü bulunmayan takımlarıyla yokluklar içinde spor yaşantılarını amatörce sürdürmeye çalışan Suriyeli futbolculara forma, çorap, dizlik ve krampon sağladı.

Yıllar önce Türkiye'ye göç eden vatandaşları Mervan İbrahim Acar'ın el uzatmasıyla bir araya gelen ve yaşadıkları yokluklara rağmen katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlar elde eden futbolcular, yeni ayakkabı ve bir örnek formayla maçlara çıkacakları için mutlu olduklarını ifade etti.
Türkiye'ye sığınmadan önce Suriye 1. Ligi ekiplerinden Cihat takımında forma giyen 30 yaşındaki Ferhad Murad, son olarak katıldıkları 15. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası'nda oynadıkları bazı maçlarda uygun ayakkabısı olmadığı için takımdaki yerini alamadığını söyledi. Maçlarda arkadaşının ödünç verdiği ayakkabıyla oynayabildiğini kaydeden Ferhad, "Allah'a şükür şimdi yeni ayakkabılar geldi. Çok sevindik, mutlu olduk. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Halen devam eden turnuvada birinci sırada bulunduklarını dile getiren Ferhad Murad, "Bu formaya sahip çıkacağız, inşallah şampiyon olacağız ve şampiyonluğu bize bunu sağlayanlara hediye edeceğiz." diye konuştu.

Murad, bundan sonraki hedefinin Türkiye'deki takımlarda oynamak olduğunu aktararak, "Bizde çok yetenekli gençler var. Onlara bakınca destek alamadıkları için üzülüyorum. Bu desteği bulursak hem Türk takımlarına hem bize faydası olur. İnşallah bu ümidimiz de gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

Takımın kaptanı Kaniman Muhammed de futbolu hiç bırakmadığını, İzmir'e geldikten sonra antrenörleri Mervan İbrahim Acar'ın desteğiyle çalışıp turnuvalara katıldıklarını ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti.

Takım olarak çok eksikleri olduğunu, antrenman yapacak saha bulmakta zorlandıklarını, malzeme sıkıntısı yaşadıklarını, tek renk formayla sahaya çıkamadıklarını aktaran Muhammed, "Kaç maça formasız, ayakkabısız, kramponsuz çıktık. Bazen iki futbolcu tek kramponla sırayla oynuyordu. Aynı tişörtü giyiyordu. Bu yardım için çok teşekkür ediyoruz. Artık rahat rahat oynayabiliriz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Muhammed, turnuvalarda oynadıkları maçlarda hem Suriyeli hem de Türk seyircilerin kendilerini keyifle izlediğini belirterek, "Bizi, oyunumuzu çok seviyorlar. Biz de hakkını veriyoruz. Şimdi lisansımızı çıkarmamız için yardımcı olunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

- Takımın "Roberto Carlos"u Ömer'in hayali Fenerbahçe'de oynamak

Göçmenler takımının Roberto Carlos lakaplı futbolcusu 17 yaşındaki Sürur Ömer Sürur’un hayali ise Fenerbahçe’de top koşturmak.

Suriye'de El İttihat takımının lisanslı sporcusu olduğunu anlatan Ömer, Suriye'deyken takım arkadaşlarının ve hocalarının oynadığı futbolu benzettikleri için kendisine Roberto Carlos lakabını taktıklarını, Göçmenler takımında da bu şekilde seslenildiğini belirtti.

"Keşke buradaki takımlarda da oynasam." diyen genç Ömer, hayalinin Fenerbahçe'de top koşturmak olduğunu, İzmir'de kalırsa da Bucaspor ya da Göztepe'de oynamak istediğini anlattı.
Antrenörü Mervan İbrahim Acar da Ömer için "Takıma yeni katıldı. Ömer süper bir futbolcu. Sol bekte oynuyor. Gerçekten bu yaşta bulunmaz bir çocuk. Görevini yüzde 100 yapıyor. Bu yaşta kendinden çok emin. Çalım atıyor, rakibe kesinlikle taviz vermiyor. Bir de çok sakin, kendinden emin. Allah'ın izniyle, eminim çok iyi bir futbolcu olarak Türkiye'de hizmet edecek bir genç. Hak ettiği yer büyük takımlarda oynamak. İddialıyım. Gelsinler, baksınlar ve gerçek Roberto Carlos'u görsünler." sözleriyle övgüyle bahsetti.

Bir örnek forma ve kramponlarla artık takıma benzediklerini ve bir takım gibi oynayabileceklerini dile getiren Acar, "Bugünden sonra Allah'ın izniyle bu formayla devam edip, iki hafta sonra turnuvada kupayı sizlere hediye edeceğiz. Şu anda lideriz. İki hafta sonra kupayı kaldıracağız inşallah." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar