"Hayallerime tutunma şansım var"

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun: "Tekrar bu göreve geldiğim için heyecanlıyım. Heyecanım kursağımda kalmıştı" - "Bir Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandım, bu benim antrenörlüğe başlarken hayalimdi. Şimdi de milli takımla büyük bir turnuvada madalya kazanmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Hayallerime tutunma şansım var"


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra tekrar A Milli Kadın Takımı'nın başına geçen tecrübeli başantrenör Ekrem Memnun, görevine dönerek hayallerine tutunma şansı yakaladığını söyledi.

Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek milli takımda bir yıllık aranın ardından yeniden başantrenörlüğe getirildiğini hatırlatarak, "Tekrar bu göreve geldiğim için heyecanlıyım. Heyecanım kursağımda kalmıştı." dedi.

Hayallerinden birinin, A Milli Takım'ı olimpiyat oyunlarına götürmek olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Bütün kariyerim boyunca olimpik antrenör olabilmek için hayallerim vardı. Şimdi o hayallerime tutunma şansım var. Takım daha önce bunu başarmış bir ekip. Bu bana ve oyunculara büyük sorumluluk yüklüyor." diye konuştu.

Tüm spor camiasının, milli takımın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmasını çok istediğini vurgulayan Ekrem Memnun, "Bunu yapabilecek oyuncularımız, teknik kadromuz ve organizasyonumuz da var. Olimpiyat elemesi turnuvasına en iyi şekilde hazırlanacağız. Bazı arkadaşlar sezonu erken bitirdi, bazılarının daha yeni bitti sezonları. Dinlenmede ve formda bir dengesizlik var. Çok iyi bir plan yaptığımızı düşünüyorum. Buna bağlı kalarak önümüzdeki ay oynayacağımız turnuvaya en hazır durumda olacağız. İnşallah herkesin bütün pozitif katkısıyla olimpiyatlarda ülkemizi gururla temsil edecek bir takımımız olacak." ifadelerini kullandı.


- "Müthiş şeyler başarabileceğimize inanıyorum"


Ekrem Memnun, milli takımın çok önemli başarılara imza attığını ve kendisinin de ekipte bir kültür oluşturmak istediğini dile getirdi.

Kulüp kariyerinde şansının da yanında olduğunu, çok iyi organizasyonlarda yer alarak büyük işler başardıklarını vurgulayan Memnun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kültürü olan, farklı bakış açısı getiren, büyük başarılar sağlayan, son topa kadar zevk vererek oynayan, ölümüne mücadele eden bir takım oluşturmak istiyorum. Bir Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandım, bu benim antrenörlüğe başlarken hayalimdi. Şimdi de milli takımla büyük bir turnuvada madalya kazanmak istiyorum. Gerçekten büyük bir turnuvada, olimpiyat olabilir, dünya şampiyonası olabilir, bunu kişisel olarak çok istiyorum. Ayrıca buradan pozitif yönde fark yaratan bir insan olarak ayrılmak istiyorum. İyi hazırlandım, motiveyim. Bunu yapacak bilgim ve heyecanım da var. Türkiye Basketbol Federasyonunun kadın basketboluna verdiği desteği geçen Avrupa Şampiyonası'nda bulunduğum sürede gördüm. Müthiş şeyler başarabileceğimize inanıyorum."


- "Kadın basketbolu çok iyi yerde"


Türk kadın basketbolunun çok iyi bir yerde olduğunu anlatan Memnun, şunları söyledi:

"Yakın dönemdeki geçmişine bakılınca rüya gibi bir başarılar kazanmış bir takım var. Biz bu bayrağı devraldık. Geçen sene maalesef Avrupa Şampiyonası'nda madalya alamadık ama mutlaka bunu daha yukarılara götürmek istiyoruz. Şimdi uzun vadeli planda var ama bizim için en önemli şey önümüzdeki bir ay. Olimpiyat vizesini mutlaka almak istiyoruz. Olimpiyatla ilgili yeni hayallerimiz var. Orada bir çeyrek final oynandı, bunun üzerine çıkmak için büyük bir çaba sarf edeceğiz. İnşallah büyük bir konsantrasyonla oraya gideceğiz."

Olimpiyatların dışında ikinci planının, takımda yapılanma olacağını anlatan tecrübeli başantrenör, "Ondan sonraki plan bazı oyuncularla ilgili... Kariyerinin sonuna gelmiş oyuncularımız var. Yeni gençler ve aşağıdan gelen var. Şu anki milli takım uzun yıllar önce hazırlanmaya başlanan bir milli takımdı. Çok büyük bir görev yapıp büyük bir başarı sağladılar. Yine böyle kalan ve ayrılan, kariyerinin sonuna gelmiş oyuncularımız olacak. Onların yerine gençler koymaya çalışacağız. Şu anda devam eden çok tecrübeli oyuncularımız var, mümkün olduğu kadar yukarılarda olan, yine bir harman yapıp hep tepelerde olan bir takım oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Galatasaray ile anlaşarak ayrıldım"


Galatasaray'dan ayrılış sürecine değinen Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı ekipten sıkıntılı ayrılmadığını vurguladı.

Sarı-kırmızılı ekipte misyonunu tamamladığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Neden öyle yansıdı onu da bilmiyorum ve bu tamamen benden kaynaklandı. Uzun süredir çalışıyorum. 4 sezon bitirdim Galatasaray'da, bir yıl da kontratım vardı. Takımın yeni bir sese, yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu gördüm ve bunu gidip yönetim kurulu ile paylaştım. Tamamen konuşarak beraber aldığımız bir karar. Ben Galatasaray Kulübünde 4 yıl gururla çalıştım, hep saygı gördüm. Benim o konuda bir burukluğum yok. Neticede ayrılık bir gün olacak, ben o koltuğa kazık çakmaya gelmedim. Bir kültür oluşturmaya çalıştım, başarılı da olduğumu düşünüyorum. El sıkışarak ayrıldım, bir sıkıntım olmadı." diye konuştu.


Yorumlar