Hassalı gençler hokey oynuyor

Hassalı gençler hokey oyunu ile tanıştı. Hatay’ın Hassa ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Uğur Kaya, kendi imkanları ile temin ettiği hokey ekipmanlarıyla Hassalı gençleri hokey ile tanıştırdı. Kaya, 12-18 yaş arası gençlerle...

Google Haberlere Abone ol
Hassalı gençler hokey oynuyor

Hassalı gençler hokey oyunu ile tanıştı. Hatay’ın Hassa ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Uğur Kaya, kendi imkanları ile temin ettiği hokey ekipmanlarıyla Hassalı gençleri hokey ile tanıştırdı.

Kaya, 12-18 yaş arası gençlerle yaklaşık 3 yıldır mesai saatleri dışında gönüllülük esasıyla yağmur, çamur, soğuk, sıcak, tatil demeden çalışarak gençleri Türkiyenin değişik illerine hokey müsabakalarına götürüyor.

“Hassa Hokey” adını verdiği takımında 15’ i lisanslı olmak üzere 30 sporcu bulunduğunu söyleyen beden eğitimi öğretmeni Kaya, öğrencilerin artık hayata sporcu gözüyle bakmayı öğrendiklerini belirtti.

Ülke genelindeki çeşitli müsabakalara katıldıklarını söyleyen Kaya önlerine bazı hedefler koyduklarını ve bu hedefe ulaşma noktasında önemli mesafeler kaydettiklerini aktardı.

Hokey takımına herkesin katılabileceği bilgisini veren Kaya 6-7 yaşındaki çocukların bile son zamanlarda antremanlara geldiklerini söyledi. Kaya, "Yetenekli gençlerimiz var, bu tür çalışmalara yetkililerin gerekli destekleriyle sağlıklı bir nesil yetiştirebiliriz ve değişik spor dallarında adından söz ettiren bir ilçe, il ve ülke haline gelebiliriz. Zira büyük başarıların arkasında küçük ama kararlı adımlar, güçlü altyapılar yatar, gerekli desteğin sağlandığı taktirde takımımızın hedefi Türkiye şampiyonluğudur." diye konuştu.

Öğrenci velisi Mehmet Fatih Bozkurt ise çocuğunun sedef hastalığı olduğunu; ancak hokey ile tanıştıktıktan sonra çekimserliğinin geçtiğini ve hayata daha poztif gözlerle baktığını söyledi.

Hassa'da bu spor dalı ile ilgili destek bulmalarının büyük bir şans olduğunun altını çizen Bozkurt, "Gençlerin kafelerde, internet başında, genç yaşta yaşlandığı, kötü alışkanlıkların sokaklarda kol gezdiği bu zamanda bu tür etkinlikler onların beden ve ruh sağlıkları açısından çok önemli katkılar sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar