Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.Yer teslimi 29 Mart 2013'te, temel atma töreni ise 9 Nisan...

Google Haberlere Abone ol
Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Yer teslimi 29 Mart 2013'te, temel atma töreni ise 9 Nisan 2013'te gerçekleştirilen Hasan Doğan Milli Takımlar ve Eğitim Tesisleri 450 günde tamamlandı. Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig kulübü Başkanları ve teknik direktörleri ile A Milli Takım'ın bazı oyuncuları yer aldı.

DEMİRÖREN: BU TESİS TÜRKİYE'NİN DEĞİL AVRUPA'NIN GÖZBEBEĞİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 14 ay gibi kısa bir sürede Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Bu tesis sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın gözbebeğidir. Her zaman kendisini örnek aldığımız Hasan Doğan adını verdik. Böyle olunca tesisin anlamı daha anlamlı oluyor. Hasan Abi'nin hatırası yaşacaktır. 26 yıldır bitmeyen projeyi tamamladık. Bu tesisler artık Milli Takımımıza ev sahipliği yapacaktır. Bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Daha nicelerinin sözünü veriyoruz." diye konuştu.

Yeni yapılan tesisler sonrasında artık A Milli Takım'ın kamp masrafı olmayacağını ifade eden Başkan Demirören, "Kamp masrafları olarak gözüken 15 milyon Dolar kasamızda kalacaktır. Federasyon olarak finansal olarak tarihin en güçlü anlarını yaşıyoruz. Ancak gergin futbol ikliminin oluşturduğu hava futbola yapılan hizmetleri gözardı ediyor. Türk futbolunun kanayan yarası sporda şiddettir. Türk futbol ailesinden Başbakanın huzurunda kulüp yönetimlerine sağduyululu açıklamalar yapmalarını bekliyoruz. Başkanlarımız ben değil biz anlayışı ile hareket etmeleri gerekiyor. Sporda yaşanan bu huzursuz ortamı yok etmek için vargücümüzle çalşıyoruz. Sporda şiddetin önlenmesi için çıkan 6222 yasanın yargının hızlı işleyip cesur kararlar alması gerekiyor." dedi.

Açılışın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu forma hediye etti.

CİHAN

Yorumlar